Hlavní obsah

Za znásilnění studentky půjde muž do vězení na pět let

– Praha
Novinky, ČTK, Petr Nový

Pět let stráví ve vězení za znásilnění studentky vystudovaný doktor přírodních věd Miroslav Macháček. Navíc se musí podrobit ústavní sexuologické léčbě. Ve čtvrtek o tom rozhodl Vrchní soud v Praze. O rok tak svým verdiktem zpřísnil původní rozsudek pražského městského soudu.

Foto: Kateřina Šulová, ČTK

Miroslav Macháček

Článek

Macháček podle soudců znásilnil a zbil do bezvědomí dívku, která u něj sháněla podnájem. Před soudy se hájil tím, že s ním měla sex dobrovolně. S dívkou z Moravy se zkontaktoval přes inzerát. Dali si sraz v restauraci, kde popíjeli víno, a poté si v noci jeli prohlédnout Macháčkův byt.

Muž studentku po prohlídce bytu odmítl pustit ven a napadl ji údery pěstí. Poté ji odvlekl do koupelny, kde ji bitím přinutil k pohlavnímu styku. Potom si vynucoval i orální sex, při kterém ho dívka kousla. Nato ji zbil do bezvědomí.

Studentka se probrala až v nemocnici, kde jí lékaři zjistili mimo jiné i těžký otřes mozku. Léčba jejích zranění a následná hospitalizace na psychiatrii trvala přes půl roku. Později si zažádala o invalidní důchod, protože stále není psychicky v pořádku. Podle odborníků nelze vyloučit, že bude mít trvalé následky.

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám