Hlavní obsah

V České Lípě hořel autobus plný vězňů

Právo, Jaroslav Švehla

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Česká Lípa

Požár vězeňského autobusu likvidovali v pondělí po šesté hodině ráno hasiči v České Lípě. Nejednalo se o připravený pokus osvobodit vězně, ale pouze o nahodilou technickou závadu na vozidle.

Foto: Tomáš Holý, Novinky

Článek

"Řidič autobusu na křižovatce ulic Hrnčířská a Děčínská ucítil ve vozidle kouř a hned zastavil. Objevil požár na nápravě a přivolal hasiče,“ uvedla mluvčí českolipské policie Ivana Baláková.

Oheň se naštěstí dál nerozšířil a hasiči jen vodou ochladili zablokované kolo. Autobus převážel odsouzené za lehčí delikty z věznice ve Stráži pod Ralskem na Českolipsku na jejich pracoviště v závodě na výrobu svítidel.

„Při technické závodě autobusu nebyl nikdo ze čtyř desítek vězňů zraněn. Poté, co se objevily první známky kouře, všichni ihned vystoupili a zanedlouho zase pokračovali v cestě náhradním autobusem,“ řekl zástupce ředitele Věznice ve Stráži pod Ralskem Stanislav Joha.

Reklama

Výběr článků

Načítám