Hlavní obsah

Policisté stíhají čtyřkolkáře v lesích na terénních motorkách

Právo, Patrik Biskup

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Rokycany

Rokycanští policisté přišli na způsob, jak se dostat na kobylku řidičům čtyřkolek, kteří drancují přírodní parky a v terénu jsou prakticky nedostižitelní. Nasadili proti nim zkušené motorkáře, které vybavili speciálními motocykly do terénu.

Foto: Profimedia.cz

Řidiči čtyřkolek někdy nerespektují zákazy.

Článek

Ti mají za úkol čtyřkolkáře nahnat na stanoviště policejní kontroly, kde spadne klec. “Policista na endurovém motocyklu dostane echo z vrtulníku, kde se nachází řidič čtyřkolky. Toho potom pronásleduje a snaží se ho nahnat k místu, kde stojí kontrola,“ uvedla mluvčí rokycanské policie Jana Tomková.

A policisté jsou úspěšní. Například pří víkendové akci v lesních lokalitách v okolí přírodního parku Radeč a brdského vojenského prostoru u Hrádku u Rokycan a Strašic tímto opatřením dopadli více jak deset řidičů čtyřkolek, kterým udělili za zákaz jízdy v lesních porostech vysoké pokuty.

Ve dvou případech čeká neukázněné řidiče dokonce správní řízení, ve kterém je jejich rozmar může stát i několik tisíc korun. "Stále častější podněty o porušování zákazu jízdy v lesních porostech přicházejí i ze strany přestavitelů obcí a měst, ochránců přírody a majitelů hospodářských pozemků," doplnila Tomková.

Reklama

Výběr článků

Načítám