Hlavní obsah

Při krádeži přistižená romská rodina zaútočila na policisty

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Lysec
Aktualizováno

Majitel rozestavěného domu v Hradišti na Teplicku v sobotu večer podle zjištění MF Dnes přichytil zloděje, kteří mu kradli stavební materiál. Vypravil se za nimi a zavolal policii. Šlo o romskou rodinu z nedalekého Lysce, jejíž členové na policisty, kteří přijeli případ vyšetřit, zaútočili s latěmi v rukou.

Foto: Ondřej Lazar Krynek, Novinky

Článek

Majitele domu vykradli už třikrát a celkovou škodu odhadl na 100 tisíc korun. V sobotu uviděl na svém dvoře stavebním materiálem naložené auto a u něj čtyři osoby, které naskákaly do auta a rychle ujížděly. Majitel domu je začal pronásledovat a ještě stačil zavolat na policii a nadiktovat SPZ auta.

Nicméně na polní cestě, kudy zloději ujížděli, zničil svůj vůz. V pátrání pokračoval s pomocí známého a modrého formana zlodějů objevil v Lysci  u statku. Počkal na policii, která potvrdila, že auto je napsané na majitele statku.

Statek obývající romská rodina si však podle MF Dnes z přítomnosti mužů zákona nic nedělala a na policisty se vrhli s nadávkami a latěmi v rukou. Jeden z mužů údajně vystřelil do vzduchu. Romové vyhrožovali přítomným uřezáním nosů a zbitím dětí. Jeden z policistů utrpěl v bitce zranění a musel být následně ošetřen u lékaře. 

Policie zatím nikoho nezatkla a po pachatelích údajně pátrá.

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám