Hlavní obsah

Možní pachatelé útoku na Topolánka se přihlásili v Praze na policii

Právo, Novinky, Vladimír Michna, Josef Koukal
Praha
Aktualizováno

Čtveřice údajných pachatelů pátečního útoku na expremiéra Mirka Topolánka v Hustopečích na Břeclavsku se v pondělí přihlásila pražské policii. Muže vyslýchali v budově krajského policejního ředitelství vyšetřovatelé z Břeclavi, kam případ spadá. Novinkám to řekla pražská policejní mluvčí Andrea Zoulová.

Foto: Jan Handrejch, Právo

Muži, kteří měli v Hustopečích zaútočit na bývalého premiéra Mirka Topolánka

Článek

Muži se na policii v Praze přihlásili již dopoledne. Jeden z nich při odchodu z několikahodinového výslechu novinářům řekl, že policie žádné obvinění nevznesla. Motivem činu byla podle něho slíbená finanční odměna.

Muž také bez bližších podrobností řekl, že objednavatelem akce mohl být někdo "z organizačního týmu pana Topolánka", uvedla ČTK.

"Pražská policie pouze poskytla prostory, případem se zabývá břeclavská policie," dodala mluvčí. Případ dozoruje městské státní zastupitelství v Brně.

Foto: Josef Koukal, Právo

Jeden z údajných útočníků na expremiéra Mirka Topolánka s advokátkou před budouvou pražské policie čeká na výslech.

Muži jsou vyslýcháni po jednom. Při čekání na jednotlivé výslechy všichni svorně tvrdí, že neházeli kameny, ale vejce. Dělali to údajně pro peníze a na něčí objednávku, nechtěli ovšem říct, kdo si je objednal. [celá zpráva]

Foto: ČTK

Zraněný Mirek Topolánek

Odmítají také, že by po nich po incidentu policie pátrala. Podle svých slov projíždeli dokonce policejním zátarasem, nikdo je ale nezastavil.

Policie jim v pondělí zadržela doklady, může se totiž rozhodovat o vzetí do vazby. Nikoli z důvodu lehkého ublížení na zdraví, ale kvůli útoku na veřejného činitele.

Topolánka napadli na koupališti v Hustopečích čtyři mladí muži. Zasáhli jej kamenem do hlavy a způsobili mu tržnou ránu na čele. Šéf ODS se nechal na místě ošetřit a pokračoval v naplánovaném programu.

Reklama

Související témata:

Související články

Výběr článků

Načítám