Hlavní obsah

Žena zavolala sanitku kvůli bolesti břicha, načež překvapeně porodila

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Berounsko

Záchranáři ve čtvrtek u Hořovic na Berounsku pomohli 34leté ženě přivést na svět zdravou holčičku. Žena je přivolala kvůli bolestem břicha. "Budoucí matka se o svém těhotenství dozvěděla až od přivolaných lékařů," sdělila mluvčí středočeské záchranné služby Tereza Janečková.

Článek

Žena krátce před osmou hodinou ranní volala na tísňovou linku, kde uvedla, že má velké bolesti břicha. Záchranáři však po příjezdu na místo zjistili, že žena začíná rodit. Okamžitě proto přivolali rychlou lékařskou pomoc.

Žena porodila zdravou holčičku ještě před tím, než k ní dorazil porodník. V současnosti je matka i s dcerou v hořovické nemocnici.

Podle Janečkové se občas stává, že záchranka zasahuje u žen, které netuší, že jsou těhotné. "Zejména u obézních žen to někdy nemusí být poznat, těhotenství může také provázet nějaké krvácení, takže ty ženy nic nepoznají," řekla Novinkám Janečková.

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám