Hlavní obsah

Na Lounsku se převrátil autobus se 43 lidmi

Právo, ČTK, koc

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Aktualizováno

Autobus společnosti Student Agency na lince z Karlových Varů do Prahy se v pondělí odpoledne převrátil se 43 lidmi v prudké zatáčce u obce Lubenec – Drahonice v okrese Louny. Při nehodě byli těžce zraněni čtyři lidé, dalších 30 lehce.

Foto: ČTK

Autobus společnosti Student Agency s 41 cestujícími havaroval 20. července odpoledne u Lubence na Lounsku.

Článek

Autobus s 41 cestujícími, stewardem a řidičem sjel podle hasičů v prudké zatáčce ze silnice a převrátil se. Na místě zasahující hasič Právu řekl, že si někteří lidé po havárii stěžovali na agresivní styl jízdy řidiče. „Přestože pršelo, jel prý doslova jako blázen. Lidé se předem báli nejhoršího,“ tlumočil hasič pocity cestujících. Řidič zřejmě nepřizpůsobil jízdu povětrnostním podmínkám a povrchu vozovky. Příčiny havárie vyšetřuje lounská policie.

Foto: ČTK

Řidič autobusu (na snímku v popředí) vyvázl pouze s drobnými zraněními, je však v těžkém šoku a nekomunikuje.

"Autobus jezdí normálně po rychlostní silnici I/6. Vzhledem k frézování vozovky musel řidič využít objížďku po silnici druhé třídy, kde havaroval. Po nehodě je nyní uzavřena i tato komunikace z Lubence, policisté odklánějí dopravu po jiných trasách," uvedl operační důstojník lounské policie.

Podle Lukáše Marvana, mluvčího ústeckých hasičů, byli čtyři lidé těžce zraněni, jednoho hasiči z havarovaného autobusu vyprošťovali. Tři zranění byli naloženi do vrtulníku, jeden do sanitky. Asi u 30 cestujících byla zranění předběžně kvalifikována jako lehká.

„Zdravotnickou záchrannou službou bylo na místě ošetřeno šest lehce zraněných lidí,“ řekl Právu mluvčí hasičů Lukáš Marvan a dodal, že lidem v šoku pomáhal na místě psycholog. K nehodě vyjelo šest hasičských jednotek z Ústeckého kraje a další tři z Karlovarského kraje.

"Zraněným uhradíme veškeré léčebné výlohy, odškodníme škody na zdraví, majetku i výdělku. Všem cestujícím bude navráceno jízdné v plné výši," ujistila po nehodě v tiskovém prohlášení společnost Student Agency, která na místo nehody vyslala svého zástupce a náhradní autobus.

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám