Hlavní obsah

V Otrokovicích se srazil nákladní vlak s autem

Právo, Bedřich Novotný

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Otrokovice
Aktualizováno

Zranění spolujezdce si vyžádala srážka osobního auta s nákladním vlakem, ke které došlo v neděli ráno na železničním přejezdu v Otrokovicích. Vůz Škoda Favorit vjel v prostoru frekventované křižovatky v otrokovické místní části Kvítkovice na přejezd právě ve chvíli, kdy tudy projížděla nákladní souprava ve směru do Zlína.

Článek

Po bočním nárazu bylo vozidlo chvíli tlačeno a následně odhozeno za přejezd do sloupů vedení. Strojvedoucí zastavil vlak rychlobrzdou.

Podle krajského mluvčího hasičů Ivo Mitáčka vyvázl šestačtyřicetiletý řidič auta bez zranění a z vraku auta se sám dostal. Jeho o rok mladší spolujezdec na předním sedadle však zůstal uvnitř velmi zdemolovaného vozu zaklíněný. Hasiči postupně odstřihli střechu auta a muže pomocí vyprošťovacích hydraulických sad vyprostili.

Foto: HZS Zlínského kraje, Právo

Řidič jako zázrakem vyvázl bez zranění.

Zraněného spolujezdce ošetřili zdravotníci a převezli jej do nemocnice ve Zlíně.

Dopravní nehoda zcela zablokovala průjezd na hlavním silničním tahu I/50 a zastavila také provoz na železnici. Odstraňování následků nehody trvalo několik hodin.

Foto: HZS Zlínského kraje, Právo

Nehoda si vyžádala jen zranění spolujezdce.

Podle předběžných výsledků šetření policie ji zřejmě zavinil řidič osobního auta, který nerespektoval výstražnou signalizaci u přejezdu.

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám