Hlavní obsah

Hromadná rvačka fanoušků předcházela zápasu Baníku a Sparty

Novinky, ČTK, Petr Nový
Praha
Aktualizováno

Přestože fotbalové utkání mezi pražskou Spartou a ostravským Baníkem se hraje na Letné až v pondělí večer, fanoušci obou klubů si to ve rvačce rozdali již o den dříve. Stovka policistů umravňovala na poli za Čimickým hájem v Praze 8 dvě stě bitkařů.

Článek

"Policie zadržela přes 50 lidí, některé z nich už obvinila. Na místě zasahovalo na sto policistů, mimo jiné i ze speciální pořádkové jednotky,“ řekl v pondělí mluvčí pražské policie Ján Mikulovský. Fotbalové týmy se přitom utkají v pondělí od 17:15 na Letné.

Na poli poblíž lesíka v Praze 8 došlo ke střetu fanoušků obou táborů po devatenácté hodině. Fanoušci se do sebe pustili pěstmi a kopanci. Krátce poté vstoupila na bitevní pole pořádková jednotka.

"Policisté zadrželi dvacet osob a další účastníci potyčky okamžitě ukončili vzájemná napadání a začali prchat z místa události. Někteří se snažili zmizet v blízkém lesíku a další v přilehlých ulicích. Neutekli však daleko, policisté je postupně zadrželi," doplnil Mikulovský.

"Dvaceti výtečníkům, kteří byli zadrženi při rvačce, bylo sděleno podezření ze spáchání trestného činu výtržnictví a jejich skutky budou řešeny ve zkráceném přípravném řízení. Před soudcem se tak ocitnou během následujících čtrnácti dní," uzavřel Mikulovský. 

Rizikové pondělní utkání

Policie nenechává situaci náhodě a je připravena i na pondělí utkání. Část fanoušků ostravského klubu dorazí ze severu Moravy, další se pak pohybují v ulicích metropole. Pražští policisté jejich pohyb monitorují, připraveno je 250 mužů zákona, včetně pořádkové jednotky.

Policisté ze severu Moravy doprovází fanoušky vlakem. Podle prvních informací mělo do metropole zamířit až 300 příznivců ostravského klubu. Nakonec jich vlakem jede jen několik desítek.

"Výprava by měla do Prahy dorazit kolem druhé hodiny vlakem Comenius. Čtyři fanouškovské vagóny jsou řazeny jako první za lokomotivou,“ řekla mluvčí ostravské policie Soňa Štětínská.

Reklama

Výběr článků

Načítám