Hlavní obsah

Vlak narazil do auta, které se záhadně ocitlo na kolejích

Novinky, ČTK, Petr Nový
Praha
Aktualizováno

V Řeži u Prahy se v noci na neděli střetl nákladní vlak s osobním autem, které neznámý člověk odstavil na koleje v místě, kudy nevede žádná cesta. Při nehodě nebyl nikdo zraněn, vůz ale po nárazu zachvátily plameny. Strojvůdci se oheň uhasit nepodařilo.

Foto: Jaroslav Soukup, Novinky

Zatím se neví, jak se auto v nepřístupném terénu na koleje dostalo.

Článek

"Strojvůdce se snažil požár uhasit, což se mu ale nepodařilo. Škoda byla předběžně vyčíslena na 4,5 miliónu korun, po řidiči vozu se pátrá, řekla mluvčí policie Prahy-venkov Štěpánka Zatloukalová.

Není jasné, jak se auto na koleje dostalo

Nehoda se stala kolem třetí hodiny ráno na místě, kam se přitom autem dojet nedá. Jak se ho tam podařilo dopravit, zda tam s ním neznámý řidič dojel například po kolejích, policie zjišťuje.

"Jakým způsobem se tam vozidlo dostalo, proč tam bylo, kdo ho tam odstavil, je předmětem šetření," uvedla mluvčí. V autě se podle ní našly osobní doklady. Zda patřily řidiči, zatím není známo.

"Bylo to mimo přejezd, někde opodál u lávky přes řeku," popsal místo nehody mluvčí Drážní inspekce Zdeněk Neusar. Podle něj je možné, že se řidič v tomto úseku snažil koleje přejet a uvízl v kolejišti. "Není tam žádný kopec, odkud by tam to auto třeba spadlo," dodal.  

Reklama

Výběr článků

Načítám