Hlavní obsah

Filmový pirát způsobil škodu za 52 miliónů, tvrdí policie

Právo, Aleš Honus

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Bruntál
Aktualizováno

Šestadvacetiletého muže z Rýmařova na Bruntálsku, který pomocí internetu nabízel nelegální kopie filmů včetně úplných novinek, obvinila policie z trestného činu porušování autorských práv. Škoda, kterou měl způsobit, je vyčíslena na 52 miliónů korun.

Článek

"Je to zatím největší případ porušování autorských práv, jaký policie na Bruntálsku odhalila,“ uvedla mluvčí policie Pavla Tušková. Dodala, že muž v období od února do září minulého roku nabízel po internetu více než 600 filmů různých žánrů, a to za 35 korun za jedno DVD.

"Nabídku filmů aktualizoval podle momentálních novinek na trhu. Filmy nabízel v DVD kvalitě na nosičích DVD-R. Zájemcům zasílal seznam a komunikoval přes e-mailovou adresu. Filmy prodával přes poštu a to na dobírku, bez obalů a popsané fixou,“ řekla Tušková.

Policie zjistila zatím několik desítek zákazníků z celé republiky, kteří si od obviněného koupili 138 filmů. "Policisté u obviněného zajistili dalších 456 nosičů a také notebook s externím harddiskem,“ dodala mluvčí.

Obviněný muž se podle ní hájí tím, že si chtěl vylepšit svou nedobrou finanční situaci. "Nyní mu hrozí trest odnětí svobody až na dva roky,“ řekla Tušková.

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám