Hlavní obsah

Bývalá partnerka čtyřnásobného vraha popisuje život plný týrání

Právo, čkr

Nekonečný rok a půl psychického týrání, stresu a strachu, ale i fyzického násilí si před časem prožila se čtyřnásobným vrahem také další mladá žena z Ostravska. Tento muž původem z Makedonie v noci na neděli zastřelil v Petřvaldu na Karvinsku čtyři lidi, bývalou partnerku Vlaďku, její rodiče a partnera. Se svým dramatickým příběhem se svěřila Právu.

Foto: Anna Bortlíčková, Právo

Místo tragédie v Petřvaldu u Karviné

Článek

„Teď po té masové vraždě se mi všechen ten stres a strach vrátily zpět,“ začala své vyprávění pohledná žena, která si přeje zůstat v anonymitě. Hlavně kvůli svému osmiletému dítěti, které má se čtyřnásobným vrahem.

„Začali jsme spolu žít tady na Ostravsku v roce 1999. Byl pohledný, poctivě pracoval, dělal svářeče, byl úžasný partner. Měla jsem pocit, že mám prince z pohádky. Později mi ale udělal ze života peklo,“ vyprávěla a polykala přitom slzy.

Už v té době věděla, že její milovaný má v Maďarsku manželku a dvě děti, ale tvrdil, že s ní nežije a že se rozejdou.

„Asi po roce, byla jsem v šestém měsíci těhotenství, jsem se dozvěděla, že se mu narodilo v Maďarsku další dítě. Když jsem mu to začala vytýkat, život se mi začal měnit v hrůzu. Pokud jsem byla pokorná a poslušná, když jsem mu na všechno přikyvovala, bylo to dobré, ale když jsem na něco řekla ne, byl to úplně jiný člověk a dokázal použít násilí,“ líčila žena.

Rozhodla se utéci

Podle ní byl až chorobně žárlivý: „Když jsem se zdržela v obchodě, podezíral mě, že jsem byla s nějakým jiným mužem, a kontroloval mi i spodní prádlo. Měl hrubý prsten, kterým mě bil do kloubů, kde to hodně bolelo, ale nebylo to vidět. Nutil mě, abych s ním spala denně, i když jsem nechtěla, když jsem byla těhotná. Zakázal mi stýkat se a mluvit s matkou, žárlil i na mého bratra. To už jsem začala plánovat útěk z bytu.“

Jak dále řekla, týral ji i psychicky. „Posadil mě do auta vedle sebe, že se zabijeme spolu, a jel přes křižovatky na červenou 120kilometrovou rychlostí. Nebo mě najednou odvezl do lesa, že mě zahrabe.“

Když byla těhotná, také jí prý kroužil hrotem nože po břichu, že jí vyřeže dítě. Z fyzického útoku měla podle svých slov zlomenou nosní přepážku a dodnes má potíže s dýcháním.

Po porodu si řekla, že si začne z mateřské spořit na útěk, a když bude mít dítě rok, od Makedonce uteče. To také udělala, byť, jak ještě dnes přiznává, její tehdejší partner dokázal být někdy milý a byl i dobrým otcem, uměl dítě vykoupat, přebalit.

„Byli v něm ale dva různí lidé. Na jedné straně ten, kterého má člověk rád, na druhé straně ten krutý. Když odjel za dětmi do Maďarska, narychlo jsem se sbalila a i s dítětem jsem opustila svůj byt.“

Policie jí řekla, že jde o přestupek

Následovaly ovšem další kruté měsíce. Bývalý partner ženu údajně pořád pronásledoval, vyhrožoval, že zabije ji, její matku i bratra a pak také sebe.

„Když mi pak jednou poslal esemesku s třemi křížky, což měly být tři hroby, zašla jsem v noci na policii podat trestní oznámení. Řekli mi ale, že je to jen přestupek, a poslali to na obecní úřad. Když pak on dostal předvolání, opět byl konflikt, měla jsem strach, tak jsem to stáhla,“ líčila přes slzy.

Jak dále řekla, v době, kdy byla na útěku, vstoupila do života Makedonce jiná žena, Vlaďka.

Muž na Karvinsku zastřelil čtyři osoby (TV Prima)

„Bylo to pro mě vysvobození. Sice mě ještě občas sledoval, ale už mi dal pokoj, přestal mi vyhrožovat. Shodou okolností jsem znala její příbuzné a měli jsme i společné známé, tak jsem se ji snažila přes ně varovat. Nikdo mi ale nechtěl věřit, jaký on dokáže být, všichni se mi smáli. A Vlaďka mě brala jako sokyni, myslela si, že ho chci získat zpět, tak jí to i on říkal. Já jsem jí ale chtěla jen pomoci. Chtěla jsem jí to říct osobně, když si jezdil i s Vlaďkou pro naše dítě na víkend, ale nedal nám příležitost. A když zjistil, že ji varuji přes někoho z její rodiny, přestal si jezdit i pro dítě.“

Vyčítá si, že Vlaďka mohla žít

Dnes si mladá žena vyčítá, že kdyby se snažila více, mohli Vlaďka, její rodiče a nový přítel žít.

„Smrt těch lidí se mě hrozně dotýká. Tím, že mi Vlaďka vstoupila do cesty, mi vlastně zachránila život. Všechen ten stres, strach, co jsem prožívala, je teď najednou zpět a přesně cítím, co všechno asi musela prožívat také ona, než se ta hrozná událost stala. Je to strašné, pořád tomu nemohu uvěřit. Nikdy jsem nebyla labilní, nic z toho všeho, co jsem s ním prožila, mě nezlomilo. Teď mě zlomila ta čtyřnásobná vražda,“ dala průchod svým emocím.

Na otázku, proč se v době, kdy ji Makedonec bil, neobrátila na policii, řekla: „On člověku tak vymyje mozek, že přesvědčíte sama sebe, že jste vlastně spokojená, a nejdete ani na krizové centrum. Navíc cítíte těžkou pokoru, poslušnost, ponížení a také strach. Nesvěříte se ani matce nebo nejlepší kamarádce. A i když jsem se odhodlala říci pravdu, nikdo mi nevěřil.“

Reklama

Související témata:

Související články

Výběr článků

Načítám