Hlavní obsah

Prima přiznala pochybení při hlasování o VyVolených

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Hned při prvním hlasování o finalistech reality show televize Prima VyVolení došlo k chybě. V neděli byla v jednom ze spotů zaměněna telefonní čísla, na něž se posílaly hlasy pro Barboru Fojtáškovou a Pavla Vaňka. Chybu přiznal Novinkám.cz i mluvčí soutěže Marek Winkler.

Článek

"Je to pravda. Bohužel je to pochybení na straně televize Prima. Došlo k záměně natočeného materiálu a byla odvysílána testovací verze. Ale spot (s přehozenými čísly) byl odvysílán jen jednou, chybu jsme zjistili během jeho vysílání a hned jsme jej vyměnili. V příští upoutávce byla vysílána už správná čísla," uvedl Winkler. Spoty se podle něj opakují po dvaceti minutách, takže jen během této doby hlasy pro Báru dostával Pavel a naopak.

Podle Winklera však tato chyba neovlivnila výsledky: "Tato chyba neměla vliv na výsledky televizního hlasování vzhledem k tomu, jak rychle byla odstraněna a jak výrazným rozdílem Rostislav Alka zvítězil." Proto také Prima nepočítá, že by se problém musel řešit.

Postupující Rostislav Alka, u kterého bylo uvedeno vždy správné číslo, totiž dostal 18 145 hlasů, což je víc než činí součet hlasů pro oba zbývající účastníky. Vaněk dostal 8793 hlasů a Fojtášková pouhých 1522. To naznačuje, že o soutěž budou mít zájem především dívky.

Sledovanost poklesla

Druhý večer soutěže VyVolení vzbudil menší zájem diváků než premiérový. Jejich počet nepřekročil ani magický milión, dívalo se na něj jen 879 tisíc diváků, což je o 276 tisíc méně než v neděli a reprezentuje to jen 23 procent z lidí, kteří v tu chvíli seděli před obrazovkami.

Hospodu v pondělí na Nově sledovalo 45 procent diváků. Opět vyvolal větší zájem diváků Primy následující program - detektivka s Julií Lescautovou než reality show. [graf sledovanosti]

Úvod VyVolených zatím rozpačitý

V pořadu je příliš mnoho času věnováno přetočenému materiálu, kdy se vysílá spot představující ve zkratce všech 39 kandidátů, pak se opakují části profilů a zobrazují se čísla, na něž se mají posílat SMSky. Matně vyznívá i ta nejzajímavější část, kdy mají účastníci reagovat na průběžný stav hlasování. Tereza Pergnerová se v roli moderátorky až příliš akčně předvádí a střílí otázky místo, aby pořádně potrápila účastníky, kteří jinak nic nepředvádějí. Nenutí je k delším odpovědím.

Nemluvě o tom, že když se počty hlasů zobrazují v procentech, je po uvedení výsledků u první dvou účastníků jasné, jak si stojí třetí a není potřeba ho avizovat jako rozhodující. V průběhu pondělního večera se už rozložení moc neměnilo, což dramatičnosti nepřidalo. Náskok Rostislava Alky byl příliš drtivý.

Vedle SuperStar působí první dva večery VyVolených matně až amatérsky. Něrgešová i v těch nejslabších chvílích byla mnohem lepší než bývalá moderátorka Esa.

Počet hlasů ale ukazuje, že své diváky program má. Otázkou je, kolik jich zůstane výběrové části VyVolených věrných. Hlavní soutěž by měla nabídnout větší drama.

Reklama

Výběr článků

Načítám