Hlavní obsah

Útok jedovatého chřestýše z bezprostřední blízkosti

Novinky, Aneta Lednová

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Chřestýš západní diamantový je považován za nejnebezpečnější druh mezi chřestýši. Na pořízeném videu máte možnost vidět útok zpomaleně z bezprostřední blízkosti.

Toto video už bohužel nemůžeme přehrávat z důvodu vypršení internetové licence

GoPro versus nejnebezpečnější chřestýš na světě. Jaký bude výsledek?Video: AP

 
Článek

Video bylo natočeno poblíž Phoenixu v americké Arizoně. Právě tento stát je domovem třinácti druhů chřestýšů. Konkrétně chřestýš západní diamantový dorůstá do délky až dva metry a na svědomí má nejvíce obětí.

Za nejnebezpečnějšího se považuje především proto, že se vyskytuje blízko lidských obydlí. Oproti jiným druhům se liší tím, že při nebezpečí neprchá, ale ve většině případů rovnou útočí.

Když se cítí v ohrožení, varovně rozkmitá chrastítko na konci svého ocasu. To se chřestýšům vyváří až teprve po prvním svléknutí. Po každém dalším přibude na chrastítku jeden kroužek. Takto navrstvené kroužky pak do sebe zapadají podobně jako šupiny šišek.

Během útoku z tlamy vysune svůj dlouhý jazyk, který zachycuje pachové stopy kořisti. Jed chřestýše západního diamantového není až tak silný. Avšak jeho délka a velikost zubů umožňují vstříknutí velkého množství jedovaté látky.

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám