Hlavní obsah

Chlapec s vlkodlačím syndromem věří, že je požehnaný od boha

– Indonésie
Novinky, lpl

Husté chlupy připomínající srst pokrývají tělo chlapce doslova od hlavy až k patě. Třináctiletý Muhammad Raihan z Indonésie trpí vlkodlačím syndromem (tzv. hypertrichóza). Jakoukoli léčbu ale odmítá. Stejně jako většina jeho okolí považuje svou podobu za boží požehnání.

Toto video už bohužel nemůžeme přehrávat z důvodu vypršení internetové licence

BEZ KOMENTÁŘE: Chlapec s vlkodlačím syndromem věří, že má požehnání od boha Video: AP

 
Článek

„Ostatní si myslí, že jsem bůh nebo že mám nějaké speciální schopnosti. Tato pozornost mi nevadí. Vím, že vypadám jinak. Někdy se lidé do mého domu přímo hrnou a jezdí za mnou z dalekých vesnic jen proto, aby se na mě podívali,” řekl agentuře AP Raihan.

Student, který žije se svou ovdovělou matkou a čtyřmi sourozenci však čelí i nadávkám a posměchu od některých spolužáků. Přirovnávají ho k hinduistickému opičímu bohu Hanumánovi. Sám však říká, že si těchto posměšků nevšímá.

Raihanova matka Pardan navštívila se svým synem již několik lékařů, ale přestala poté, co jí doktoři sdělili, že chlupy s věkem chlapce stejně budou delší a hustší.

„Někteří lékaři nám nabízeli laserovou operaci, ale tu jsme si nemohli dovolit, takže jsme léčbu zastavili a místo ní jsme synovi vštípili víru v boha. Jeho vzhled je Alláhova vůle.”

Hypertrichóza neboli nadměrné ochlupení, zvané též „syndrom vlkodlaka”, je velmi vzácná genetická porucha, jejímž projevem je právě růst ochlupení po celém těle včetně obličeje. Postihuje přibližně jednoho člověka z několika miliónů.

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám