Hlavní obsah

Šokující svatební vystoupení se stalo hitem internetu

Novinky, fis

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Nečekané, hrozivé i dojemné bylo maorské taneční číslo, které předvedli muži z příbuzenstva mladých novomanželů v novozélandském Aucklandu. Nevěstě i miliónům internetových diváků vyrazili dech.

Foto: Reuters

Záznam maorského bojového tance na svatbě si získal milióny zhlédnutí

Článek

Maorský bojový tanec se sestává z hlasitých pokřiků, mužného bušení se do hrudi a velmi výrazných grimas včetně vyplazování jazyka. Právě takovou choreografii si přichystalo mužské osazenstvo na novozélandské svatbě.

Mladičkou nevěstu Aaliyah Hallovou dohnalo toto vystoupení k slzám. Po prvotních rozpacích se nakonec sama spolu se ženichem Benjaminem Armstrongem k tanci připojila.

Novomanželé sdíleli video na internetu pro přátele a známé. K jejich velkému údivu si ale rychle získalo milióny zhlédnutí.

Maorský bojovný tanec se tradičně využíval k zastrašení nepřítele, ale také jako k oslavnému vítání speciálních hostů. Podle jednadvacetileté nevěsty šlo na jejich svatebním obřadě o vyjádření respektu vůči ženichovi.

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám