Hlavní obsah

Kožený guvernérem ČNB: vsadit se dá téměř na všechno

Bookmakeři tuzemských sázkových kanceláří podle tradice spojili přelom roku s vypsáním kurzů na netradiční sázky. U Fortuny lze vsadit v kurzu 30:1, že se v roce 2016 Aleš Hušák znovu stane členem vrcholového managementu Sazky. Chance nabízí astronomických 3000:1 na to, že se kontroverzní podnikatel Viktor Kožený stane guvernérem ČNB. Tipsport vypsal kurz 800:1 na možnost, že EU zakáže prodej točeného piva v Česku.

Foto: Michaela Říhová, Právo

Ilustrační foto

Článek

„Kdekdo v tomto státě si říká, že už ho asi jen těžko něco dalšího překvapí. A najednou přijde další rok a nestačí se divit, co se zase děje. Čekají nás předčasné volby? Proč to za kurz 4,3:1 nezkusit. Přikoupí Číňané z CEFC k fotbalové Slavii i tu hokejovou? Nabízíme kurz 5:1," říká mluvčí Fortuny Petr Šrain.

Čínská skupina CEFC zabírá ve speciální nabídce Fortuny zřejmě největší prostor. Na to, že doplní pivovarskou skupinu Lobkowicz o Budějovický Budvar, bookmakeři vypsali poměrně nízký kurz 1,5:1. Lze vsadit i na to, zda v základní sestavě fotbalové Slavie v 1. lize nastoupí hráč čínské národnosti (2:1).

Sázet se dá i na to, zda rok 2016 přinese podobně horké léto jako ten letošní. To, že padne absolutní český rekord z roku 2012 (40,4 stupně), považuje Fortuna za jasnou tutovku (1,15:1). Naopak prolomení hranice rekordního mrazu z roku 1929 (-42,2 stupně) bookmakeři příliš nevěří (5:1).

Sázky na počasí i počty uprchlíků

Na to, že Daniel Křetínský prostřednictvím svého EPH koupí jadernou elektrárnu Dukovany, vypsala Fortuna kurz 50:1. Nezapomněla ani poškádlit konkurenci. Možnost, že by Tipsport zrušil značku Chance, kterou v roce 2013 koupil, ohodnotila kurzem 30:1.

Věří někdo, že ruský prezident Vladimir Putin je schopen opravdu všeho? Na to, že na Letních olympijských hrách v Rio de Janeiru bude Rusko reprezentovat v některé z disciplin, vypsala Fortuna kurz 5:1.

Ani bookmakeři Chance se nenechali zahanbit. "Pokud jde o zahraniční události, nejpravděpodobnější je, že britský královský pár Kate a William oznámí početí svého již třetího potomka (4:1). Zajímavé události se nevyhnou ani největšímu západnímu sousedovi Česka.

Naši bookmakeři vypsali kurz 10:1 na to, že v roce 2016 do Německa dorazí další milión uprchlíků," přibližuje mluvčí Chance Markéta Světlíková. Ovšem pád kancléřky Angely Merkelové to zřejmě nezpůsobí (40:1). A bookmakeři Chance už vůbec nevěří tomu, že by se německou Miss stala v roce 2016 dívka muslimského původu (kurz 1000:1).

„Z domácího pohledu považují bookmakeři téměř za jisté, že krajské volby vyhraje hnutí ANO. Fanoušci Babišova uskupení tak mohou mít radost z kurzu 2:1. Naši bookmakeři naopak příliš nevěří tomu, že by odchod Karla Schwarzenberga znamenal smrtící ránu pro TOP 09. Že se tato strana rozpadne už příští rok, ohodnotili kurzem 30:1," pokračuje Světlíková.

Skončí Jágr?

V pohledu na ekonomické události mají tvůrci kurzů z Chance jasno. Guvernérem České národní banky se podle nich stane někdejší premiér "vlády odborníků" Jiří Rusnok s kurzem 2:1. Naopak na to, že by se prvním mužem ČNB stal třeba Viktor Kožený je vypsán kurz 3000:1. "Jako příliš pravděpodobnou nevidí bookmakeři možnost, že by se České republice podařilo hospodařit s vyrovnaným rozpočtem. Ovšem pro nehynoucí optimisty není kurz 20:1 až tak vysoký," dodává Světlíková.

Podle Chance se v příštím roce velmi pravděpodobně dočkáme jedné sportovní svatby. Na to, že si své ano řeknou biatlonistka Gabriela Soukalová a badmintonista Petr Koukal lze sázet za kurz 3:1. Naopak příliš pravděpodobné není ukončení bohaté kariéry hokejisty Jaromíra Jágra. Pokud někdo přesto věří, že by ve svých 44 letech pověsil profesionální brusle na hřebík, může si vsadit v kurzu 10:1.

V Tipsportu lze vsadit třeba na to, že Evropská unie zakáže v Česku prodej točeného piva (800:1). Z domácích událostí je to například pád vlády (20:1), vstup čínského investora do Agrofertu (17:1) nebo rezignace prezidenta Miloše Zemana (300:1).

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám