Hlavní obsah

Američan roztočil svého psa na vodítku a použil ho jako zbraň

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Práce policisty je nevyzpytatelná a člověk nikdy neví, co se na něj při příjezdu na místo činu vynoří. Své o tom ví i americký policista Phil Bostian ze státu Kansas, na kterého podezřelý muž po potyčce zaútočil svým psem na vodítku.

BEZ KOMENTÁŘE: Muž zaútočil na policistu psem na vodítku

 
Článek

Bostian dorazil v neděli večer do čtvrti Park City v americkém Kansasu po hlášení od místních, kteří si stěžovali na výtržnosti. Bostian našel muže, kterého později policie identifikovala jako 27letého Michaela Rushe, jak venčí psa.

Když se snažil Rushe oslovit, muž na něj plivl. Bostian se ale nenechal vyprovokovat a snažil se mu domluvit. To Rushe ještě více vyprovokovalo a rozhodl se policistu napadnout. Jako zbraň použil psa.

Na vodítku ho roztočil a švihl s ním po strážníkovi. Policista na to reagoval použitím paralyzéru, do pachatele se ale netrefil. Stejný výsledek mělo i použití pepřového spreje. „Je to celkem děsivá situace, když jste na to sami a víte, že jste použili všechny prostředky a ony nefungují,“ komentoval událost Bostian.

O minutu později dorazily na místo posily a problémový pejskař byl zatčen. Policie ho poté obvinila z týrání zvířat a napadení veřejného činitele. Kříženec mopse, který se na chvíli stal „zbraní“, byl dočasně umístěn do útulku pro zvířata.

Osud psa je ale nejistý a bude záležet na tom, z čeho policie Rushe obviní. „Nezáleží jen na nás, ale budeme dělat vše pro to, aby se pes nedostal zpátky do rukou původního majitele,“ dodal Bostian.

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám