Hlavní obsah

Ferrari Alaina Delona se vydražilo za téměř 400 miliónů

– Paříž

Vzácný vůz Ferrari 250 GT California Spider, který v 60. letech patřil francouzskému herci Alainu Delonovi, se v pátek při dražbě v Paříži prodal za 14,2 miliónu eur (393,4 miliónu korun). Odhady před aukcí hovořily o devíti až 12 miliónech eur. Uvedla to agentura AFP.

Foto: Artcurial

Auto v 60. letech patřilo francouzskému herci Alainu Delonovi.

Článek

Tento legendární kabriolet byl hlavní atrakcí sbírky 60 historických vozidel, která se loni v září našla náhodou v jednom panství ve východní Francii a kterou v pátek rozprodala aukční síň Artcurial.

Foto: Artcurial

Palubní deska vozu

Mezi vzácnými vozidly od 30. do 70. let minulého století byly značky Bugatti, Talbot-Lago, Panhard-Levassor, Maserati, Ferrari a Delahaye. O sbírce sestavené automobilovým nadšencem Rogerem Baillonem, který zemřel v roce 2000, do loňska nikdo nevěděl. Auta byla ukryta na jeho panství a některá z nich byla v dost žalostném stavu.

BEZ KOMENTÁŘE: Vozy 50 let chátraly na farměVideo: Artcurial Motocars

"Když nám poprvé říkali o této kolekci s Ferrari 250 California, jedním z nejkrásnějších kabrioletů druhé poloviny 20. století, ani na chvíli jsme tomu nevěřili. Tyto vozy Ferrari jsou zpravidla registrovány a zdálo se nemožné, že jeden model zmizel," řekl Matthieu Lamoure z vedení Artcurial.

Foto: Artcurial

Vůz se prodal za 14,2 milionu eur

Kromě Delonova Ferrari vyzdvihují odborníci také výjimečnost například objevených vozů Talbot Lago T26 z roku 1948 a Maserati A6G Gran Sport z roku 1956.

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám