Hlavní obsah

Kanic slupl rybářům žraloka přímo z háčku

Novinky, vps

Rybáři, kteří si nedávno vyjeli na lodi zachytat poblíž floridského města Bonita Springs, poznali, že na některé věci jsou krátcí. Měli sice na háčku malého žraloka a už to vypadalo, že nad ním zvítězí, v cestě jim ale stál zdatnější protivník.

BEZ KOMENTÁŘE: Rybáři neměli šanci, žraloka jim uzmul kanic

 
Článek

Jeden z rybářů na sociální síti Reddit uvedl, že už od rána se kolem jeho lodi pohyboval ohromný kanic itajara. Nejprve se mu pokusil ukrást asi sedmikilového zástupce svého druhu, kterého rybáři chytili. Poté měli na háčku asi metr a půl dlouhého žraloka vouskatého, o toho ale velká ryba poté, co ho pustili zpět do vody, zájem nejevila.

Asi o hodinu později sváděli souboj s metrovým žralokem černocípým. Kanic nejprve několikrát proplul okolo, jakoby celou situaci vyhodnocoval, a po chvilce žraloka rybářům nekompromisně uzmul.

BEZ KOMENTÁŘE: Kanic si vyšlápl na potápěče, připravil ho o harpunu a sundal mu ploutev

O tom, že kanic si s lidskou přítomností neláme hlavu, se nedávno přesvědčil i floridský potápěč Arif Sabir. Zhruba dvoumetrový kanic ho nejprve kousl do ploutve a poté mu sebral harpunu s ulovenou rybou. [celá zpráva]

Kanic itajara, dříve nazývaný také židovská ryba, může dorůst délky až tří metrů a je jednou z největších mořských ryb. Patří mezi kriticky ohrožené druhy.

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám