Hlavní obsah

Letiště v Brémách přerušilo provoz kvůli UFO

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Letiště v německých Brémách muselo v pondělí na tři hodiny přerušit provoz. Radary totiž neustále zobrazovaly neidentifikovaný létající objekt, tedy UFO. Na místo přilétla policejní helikoptéra, která však nebyla schopná objekt identifikovat ani spatřit.

Foto: www.airport-bremen.de

Letiště v Brémách. Ilustrační foto

Článek

„V pondělí (6. ledna) v noci se na radaru kontrolní věže několikrát objevilo UFO, a to během 6.30 a 9.30 večer,“ potvrdil incident mluvčí letiště.

Policie z Brém novinářům v úterý ráno potvrdila, že dostala hlášení o UFO a vyslala nad letiště helikoptéru. „Ta se snažila najít UFO, ale neúspěšně. V 8.45 byla z akce odvolána,“ dodal mluvčí brémské policie.

Podle serveru Weser Kurier bylo UFO viditelné dalekohledem z kontrolní věže.

Kvůli neidentifikovatelnému létajícímu objektu musel být zrušen let do Frankfurtu nad Mohanem a let z Mnichova byl odkloněn do Hannoveru.

UFO

Zkratka anglických slov Unidentified Flying Object (neidentifikovaný létající předmět) označuje předmět na obloze, jehož původ nelze racionálně vysvětlit.

V obecném povědomí pojem splynul s mimozemskými "létajícími talíři“.

Podle odborných studií lze přirozeně vysvětlit zhruba 97 procent nahlášených pozorování UFO. 

„Stále nevíme, co to bylo, ale bylo to tam,“ dodal mluvčí brémské policie.

Reklama

Výběr článků

Načítám