Hlavní obsah

Ruští milionáři soutěžili, kdo víc utratí v baru

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Londýn

Dva mladí ruští milionáři se v jednom z nočních klubů v londýnské čtvrti Mayfair začali trumfovat, kdo bude mít větší útratu. Účet dospěl k sumě více než 130 tisíc liber (bezmála čtyř miliónů korun). A „bitva peněženek“ se dostala i na televizní obrazovky a stránky tisku.

Foto: Profimedia.cz

Servírky v londýnském baru Kitsch, ve kterém soutěžili ruští milionáři

Článek

Není příliš divu, když zbohatlíci – údajně třicátníci obklopení tlupou děvčat v roli fanynek klání – si objednávali drahé šampaňské Dom Perignon a Cristal asi rovnou po bednách, v konečném poměru 64 : 30 lahvím.

Když v půl třetí nad ránem došlo na placení, „poražený“ oligarcha měl na účtu 64 279 liber (1,9 miliónu korun), zatímco vítěz se mohl kochat účtem na 66 778 liber (přes dva milióny korun). Podle očitých svědků měl náramnou radost.

Foto: Profimedia.cz

Vítězný účet na 66 778 liber

Účet prozradil, že hosté si dopřáli i šampaňské Krug ročník 1998 a whisky a vodku značky Belvedere. Obsluha stála každého ze zákazníků sumu přesahující v přepočtu čtvrt miliónu korun.

„Byla to jedna z nejbizarnějších nocí, jaké jsem zažil. Ti dva kluci soutěžili, kdo koupí více a více šampaňského. Pokaždé, když si jeden objednal pět lahví, druhý koupil šest, pak sedm, osm…,“ poznamenal jeden z návštěvníků podniku Kitsch, který minulý týden otevřeli restauratér Mark Fuller a promotér Serg Ivo, vystupující v jedné televizní reality show o Rusech žijících v „Londonogradu“.

CNBC připomněla, že loni v březnu jeden mladý podnikatel zaplatil v liverpoolském klubu Playground účet za 203 948 liber (asi 6,1 miliónu Kč) a fotograf celebrit Dexter Koh utratil loni v prosinci v londýnském baru Aura asi 120 tisíc liber (asi 3,6 miliónu Kč).

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám