Hlavní obsah

Rekordmani v parkování se vešli do mezery, na kterou si netroufnete

Novinky, vps

Do problémů při podélném parkování se může dostat i zkušený řidič, mezery především v městských centrech jsou často příliš úzké. Bratrů Johna a Alastaira Moffatových z Anglie se tento problém netýká, oba totiž dokázali zaparkovat do mezery, kde měli rezervu pouhých 13,1 centimetru. Postarali se tak o nový světový rekord v podélném parkování.

BEZ KOMENTÁŘE: Takto parkovali bratři Moffatové

 
Článek

Nový rekord je kromě výkonu samotného unikátní v tom, že ho v Guinnessově knize rekordů drží oba bratři společně. Do mezery s malou rezervou totiž s vozem Mini Mayfair zaparkovali oba. Jako první John a po něm Alastair. „John mi teď neustále připomíná, že rekordu dosáhl jako první,“ uvedl Alastair na webových stránkách knihy rekordů.

Předchozí rekord měl hodnotu 14 centimetrů a v listopadu se o něj postaral Němec Ronny Wechselberger. Ten rekord v parkování držel už v roce 2011, ale tehdy mu stačila na dnešní poměry velká rezerva 26 centimetrů.

BEZ KOMENTÁŘE: Němec zaparkoval do uzoučké mezeryVideo: Guinness Worl Records

Překonat výkon v podélném parkování není žádná legrace, posouvá se doslova po centimetrech. Před Wechselbergerem ho totiž držel Číňan Jüe Chan, který dokázal loni v červnu zaparkovat na místo větší o 15 centimetrů než jeho auto.

BEZ KOMENTÁŘE: Rekordman zaparkoval na místo jen o 15 centimetrů větší než jeho auto

Reklama

Výběr článků

Načítám