Hlavní obsah

Vykolejený vlak vytahovali lokomotivou. Vykolejila taky

Novinky, vps

Dělníci, kteří u brazilského města Cruzeiro vyprošťovali vykolejené vagóny pomocí lokomotivy, nedomysleli možné následky svého počínání. Jeden nákladní vůz se totiž při vytahování příliš zaryl do země, přičemž lokomotiva vzniklý odpor neustála a vykolejila také.

BEZ KOMENTÁŘE: Vykolejený vlak vytahovali lokomotivou. Vykolejila taky

 
Článek

Nákladní vlak společnosti Ferrovia Centro-Atlantica vykolejil minulý týden poblíž města Cruzeiro ve státě Sao Paulo. Úklidová četa posouvala těžké vozy na přístupnější místo, v případě vagónu na videu se jim to ovšem nepodařilo.

Vagón se po několika metrech zaklesnul o svah, strojvedoucí s tím ovšem nepočítal a pokračoval dál. Vše se odehrálo během chvíle, a tak neměl ani čas zareagovat. Pracovníci stojící u vagónu sice ještě ve varovném gestu zvedli ruce, ale už bylo pozdě. Lokomotiva spadla z kolejí a převrátila se na bok.

Že při manipulaci s těžkou technikou může dojít k nehodě během okamžiku, dokazuje případ z loňského listopadu. Tehdy se v gabonském přístavu Owendo utrhla při vykládání zbrusu nová lokomotiva. Dvousettunový stroj byl po nehodě na odpis. [celá zpráva]

BEZ KOMENTÁŘE: Lokomotiva spadla z několika metrů na zem

Reklama

Výběr článků

Načítám