Hlavní obsah

Číňan zažaloval manželku kvůli ošklivosti jejich dcery. A vyhrál

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Peking

Jednatřicetiletý Číňan Ťien Feng žaloval svou manželku za to, že jej tahala za nos ohledně vzhledu. Při rozvodu požadoval odškodné za to, že se narodila velmi ošklivá a nikdy mu neřekla, že prodělala plastickou operaci. Na vše se přišlo až po narození dcery. Muži ze severní Číny daly soudy zapravdu a potvrdily mu právo na tučné odškodné. Žena Fengovi vyplatit v přepočtu zhruba 2,25 miliónu korun.

Foto: China Daily, Novinky

Z Číňanky se stala kráska. Geny ovšem neošálila, a dcera se tak podobala jejímu starému já.

Článek

Manželství jim klapalo a Fengova manželka byla krasavice. Když se jim ale narodila dcera, otec se zhrozil, jak je „neskutečně ošklivá“. Myslel si tak, že ho žena podvedla a dítě je podobné nevzhlednému biologickému otci.

V tu chvíli se ale choť přiznala, že sama bývala velmi ošklivá a její současnou vizáž vytvořili plastičtí chirurgové, kterým za to zaplatila v přepočtu 1,9 miliónu korun. Žena se nechala operovat předtím, než se s Fengem seznámila a nikdy mu o své původní vizáži neřekla.

Číňan se cítil být podveden, zažádal o rozvod a také požadoval od ženy odškodnění za podvod. Soudce s Fengem souhlasil, manželství rozvedl a přiřkl mu odškodnění ve výši 750 tisíc čínských jüanů, tedy dva a čtvrt miliónu korun.

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám