Hlavní obsah

Myši kocourovi nevoní, místo lovu krade sousedům oblečení

– Luton
Novinky, Vojtěch Pospíšil

Poněkud odlišně si svoje lovecké instinkty vyložil kocour Denis z anglického města Luton. Místo myší nebo ptáků se zaměřil na různé kusy oděvů, které „lovil“ v sousedství a pyšně je nosil své majitelce. Během 18 měsíců se mu podařilo nastřádat více než 100 trofejí. Jeho podivné chování zachytila bezpečnostní kamera před vchodem do domu.

BEZ KOMENTÁŘE: Zlodějský kocour ukradl sousedům přes sto kusů oblečeníVideo: vimeo.com

 
Článek

Dvouletého kocoura rozhodně nelze obvinit z vybíravosti. Domů totiž nosil trička, svetry, ponožky, boty nebo spodní prádlo. Neomezoval se pouze na oblečení, mezi jeho úlovky patří i dětské hračky, mycí houby nebo štětce na malování.

„Na kočičí kradení existuje mnoho názorů, ale podle mě je to jenom základní lovecký instinkt. U koček je tohle celkem běžné. Nemají rády nějaké konkrétní věci, spíše je baví, když něco naleznou a mohou si to odnést jako kořist,“ řekla deníku Daily Mail Vicky Hallsová, která se zabývá chováním koček.

Nikdy jsem se ho nesnažila zastavit. Jsem mnohem radši, když mi do domu nosí oblečení místo mrtvých zvířat.
majitelka Denise

Nezbedného kocoura nezastavila žádná překážka. Jeho majitelka zjistila, že při jedné krádeži překonal s botou v tlamě pět dvoumetrových plotů. Jednou dokonce přinesl velkou plážovou osušku, která mu vzhledem ke své velikosti musela dát zabrat.

„Poprvé jsem ho pustila ven v šesti měsících věku, to byl těsně po kastraci. Už po týdnu přinesl první věc. Pak už to mělo rychlý spád a nosil jich víc a víc,“ řekla deníku majitelka kocoura Lesley Newmanová.

Odcizené věci se hromadily, a tak je žena uložila do dvou velkých krabic. Někteří sousedé totiž o zálibě jejího kocoura vědí a čas od času se chodí ptát na své ztracené věci.

„Nikdy jsem se ho nesnažila zastavit. Jsem mnohem radši, když mi do domu nosí oblečení místo mrtvých zvířat,“ dodala 49letá žena.

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám