Hlavní obsah

Ojedinělá akce v Anglii: Desítky policistů hledali na venkově lva

Novinky, Jakub Kynčl
Clacton
Aktualizováno

Ve Velké Británii zřejmě úřaduje velká kočkovitá šelma, pravděpodobně lev. Ten by se měl pohybovat hrabstvím Essex. Občané již byli upozorněni, aby pokud možno nevycházeli z domovů. Šelma byla spatřena v polích nedaleko městečka Clacton-on-Sea. Do jejího hledání bylo zapojeno okolo 30 policistů a dvě helikoptéry. Po 24 hodinech však nebyl pátrací tým schopen šelmu najít, a tak bylo pátrání ukončeno.

Anglický venkov děsí volně pobíhající levVideo: Novinky/Reuters

 
Článek

Někteří lva viděli, jiní lidé ze stejné oblasti slyšeli, jak v lese hlasitě řve. Devětatřicetiletý Rich Baker se procházel se svými syny (9, 11), když drama vypuklo.

"Běžel proti nám nějaký muž a křičel: 'Je to zku***j lev!'. Vypadal tak vyděšeně, že bylo hned jasné, že nejde o vtip. Chytnul jsem své děti za ruce a běželi jsme přímo do našeho karavanu. Děti samozřejmě panikařily a začaly se ptát, zda nás ten lev dostane," uvedl Baker.

Foto: Jan Kočvara, Yahoo Maps

Clacton-on-Sea

"To zvíře jsme viděli ze strany. Byl to na milión procent lev. Šlo o dospělého samce s mohutnou hřívou. Jen tam tak postával a zdálo se, že se opájí sám sebou. Na místě bylo asi tak tucet dalších lidí, kteří toho lva také viděli," dodal Brit.

Essexská policie měla za to, že jsou hlášení obyvatel autentická. Někteří totiž dokonce pořídili fotografie lva, který se procházel nedaleko vesnice St. Osyth okolo sedmé hodiny večerní. Policie spolupracovala na případném odchytu lva s experty z colchesterské zoologické zahrady. Lva chtěli případně uspat.

Zvíře podle policistů neuteklo ze zoo, protože v zoologické zahradě žádného lva nepostrádají.

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám