Hlavní obsah

Fotograf vyfotil hrůzný moment, kdy jej uštkla mamba černá

Novinky, Jakub Kynčl

Nechcete, aby se vám to někdy stalo. Nechcete, aby se to událo ve vaší blízkosti a dost možná ani nechcete vidět, jak takový moment vypadá z vlastního pohledu. Fotograf divoké přírody Mark Laita však pořídil snímek právě ve chvíli, kdy jej uštkla životu nebezpečná mamba černá.

Foto: Profimedia.cz

Pohled, který by asi nikdo z nás nechtěl zažít.

Článek

Fotograf Mark Laita pořizoval fotky hadů pro svůj nejnovější fotografický projekt nazvaný Serpentine. Během focení ho uštkla černá mamba. Sám fotograf přitom přiznal, že asi ani neuvědomil, že se do něj had zakousl. Přežil jen díky tomu, že šlo o tzv. "suché kousnutí", jedovatý had tedy do těla nevpustil jed.

Foto: Profimedia.cz

Uštknutí černou mambou může být velmi často smrtelné.

Kousnutí, při kterém mamba černá vypustí jed, je podle magazínu New Scientist zcela jistě smrtelné. Je to nejrychlejší had na světě, pohybuje se rychlostí bezmála 20 km/h a je značně agresivní. Mamby černé navíc nemají vyjma člověka žádného predátora.

Fotograf připustil, že si vůbec nebyl vědom toho, že se had zakousl do jeho nohy, a zjistil to až následující den, kdy si prohlížel fotografie. Nad tím, že samotné kousnutí nezaznamenal, zůstává rozum stát. Bolest prý vůbec necítil.

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám