Hlavní obsah

Čtyřmetrový žralok ukradl kameramanovi vybavení za statisíce

Novinky, Markéta Klánská
Nassau

Ke žralokům se nevyplácí otáčet se zády. Nemusí zrovna útočit, ale mohou se zmocnit nějakého vybavení, třeba kamery. Přesně to se stalo štábu režiséra George Schellengera, když u Bahamských ostrovů natáčel dokument o žralocích. Video zveřejněné v polovině července je toho důkazem.

BEZ KOMENTÁŘE: Žralok ukradl dokumentaristům kameru v přepočtu za 310 tisíc korunVideo: thisisyourocean.com

 
Článek

„Známe toho žraloka už několik let. Jmenuje se Emma a měří 4,2 metru,“ uvedl tento pátek pro CNN Schellenger, jehož připravovaný dokument se má jmenovat „Shark Obsession“ (Posedlost žraloky).

Právě Schellenger natáčel, jak samice žraloka tygřího u bahamské pláže proslulé výskytem těchto paryb sebrala kameru v hodnotě 15 000 dolarů (310 000 korun) a odplula s ní pryč.

Více než 13 kilogramů vážící zařízení ovšem bylo pro Emmu zřejmě příliš velkým soustem, a tak ho asi o 30 metrů dál upustila. Naštěstí se štábu podařilo kameru získat zpět a navíc v neporušeném stavu.

BEZ KOMENTÁŘE: Žralok sežral zapnutou kameru, natočil svoje útroby

Je škoda, že v tu chvíli nebyla kamera zapnutá. Emma tak žádné záběry při své krádeži nepořídila. Jiný žralok tygří, který před několika lety u Bahamských ostrovů ukradl kameru potápěčskému týmu z agentury Stuart Cove's Dive, měl ovšem větší štěstí. Jemu se podařilo natočit mimo jiné i vlastní tlamu zevnitř.

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám