Hlavní obsah

Šemík se převtělil do morčete a přeskočil propast větší, než je on sám

Novinky, Jakub Kynčl

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Fife

Rekordy se překonávají ve všech možných oblastech a výjimkou není ani skok daleký morčat. Třináctiletá Chloe Macariová zdokumentovala skokanský výkon svého morčete, které tak vstoupí do dalšího vydání Guinnessovy knihy rekordů, které vyjde v roce 2012.

BEZ KOMENTÁŘE: Nejdelší skok nového morčecího rekordmana

 
Článek

Skotské morče Truffles čeká přinejmenším rok slávy. Dokázalo totiž přeskočit prohlubeň o rozměru 30 centimetrů. To je více, než samo měří. Truffles, rodák ze skotského města Fife, tak překonal předchozí rekord o celých devět centimetrů.

Foto: Profimedia.cz

Chloe strávila rozvíjením skokanského talentu svého morčete dlouhé chvíle.

Třináctiletá dívka se o starém rekordu dozvěděla během četby ve školní knihovně. Okamžitě se rozhodla, že musí vyzkoušet, jak jsou na tom její nejlepší zvířecí přátelé - morčata Truffles a Nibbles. Postavila tedy vedle sebe dvě krabice od bot, na jednu dala morče a na druhou návnadu v podobě okurky.

Foto: Profimedia.cz

Chloe a její mazlíček Truffles.

Nibblesovi, který je převážně mazlíčkem její sestry, do skoku nebylo, a tak se soustředila na výkony Trufflese.

"Neustále hýbala těmi krabicemi a přiměla ho skákat stále dál a dál," okomentovala dívčino snažení její matka Angela.

Foto: Profimedia.cz

Truffles je rozený skokan.

Rekordní skok se nakonec podařil 21. února, kdy výkon sledovalo hned několik pozorovatelů. Dívka rekordní skok raději i natočila, aby měli zástupci Guinnessovy knihy rekordů o rekordním skoku potřebný důkaz.

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám