Hlavní obsah

Personál proslulého britského baru přivádí k šílenství duch zastřeleného hospodského

Novinky, Markéta Klánská
Birmingham

V barech se zpravidla odehrávají podivné věci, málokteré jsou ale nadpřirozeného původu. Bar Trocadero v Birminghamu je v tomto ohledu výjimečný. Podle personálu v něm totiž straší duch dřívějšího majitele podniku, který tam byl před 116 lety zastřelen.

Foto: BirminghamMail.net

Personál proslulého birminghamského baru přivádí k šílenství duch zabitého hospodského.

Článek

Henry Skinner o sobě prý dává vědět klepáním na skleničky, přesouváním věcí a rozhazováním drobných mincí. Personál baru to dohání k šílenství. Skinner byl ale nenápadný, dokud se v rámci 100. výročí nezměnilo jméno proslulého podniku v centru města na Trocadero.

Osudná hádka

Urostlý hospodský Skinner byl známý po celém městě a vedle luxusní vinárny Bodega, která byla vyhlášeným útočištěm herců a sportovců, vedl ještě populární boxerskou akademii.

Pak ale 5. prosince roku 1895 udělal osudovou chybu, když se zapletl s bratry Herbertem a Arthurem Allenovými. Arthur, který v podniku pracoval, dostal s okamžitostí padáka. Tím začala zuřivá hádka o výplatu, až Herbert nakonec v rozhořčení popadl zbraň.

První kulka, která by mohla skolit i býka, skončila v obložení baru. Když se Skinner otočil za hlukem, druhá kulka ho trefila přímo do hrudníku.

Manažer baru na duchy nevěří

Současný manažer podniku Pete Yeomans však uvedl, že jediné přízraky vidí uvnitř lahví alkoholu na poličkách.

„Předchozí manažerka však viděla přízračnou postavu muže. Navíc prý měla vždy neodbytný pocit, že musí Henryho při příchodu a odchodu pozdravit,“ uvedl tuto sobotu pro Birmingham Mail Yeomans.

Manažerova partnerka Kayleigh Thomasová, která v Trocaderu pracuje již od roku 2006, se prý s duchem Skinnera setkala několikrát.

„Je to přátelský duch. Nikdy jsem ho neviděla, ale slyšela jsem ho už mnohokrát. Obvykle klepe skleničkami a přemisťuje věci. Při otvíračce se na stolech objevují předměty, které tam vůbec nepatří, například hodiny,“ uvedla Thomasová.

„Jeho mistrovský kousek je, když v odšťavňovači roztřese kovové mince. To může být opravdu děsivé, zvláště pokud jste v tu chvíli v místnosti sami,“ dodala mladá barmanka.

Z domu doslova dýchá historie

Budovou, ve které se oficiálně popíjí již od roku 1883, se údajně potulují ještě další nadpřirozené bytosti. Občas o sobě dají vědět i dvě dívky, které zemřely na točitém schodišti uvnitř baru. Na mnohé lidi pak působí strašidelně i závan spáleného dřeva, který připomíná doby, kdy budova sloužila jako hasičská stanice.

Na tom, že se v baru zjevují přízraky, se ale zřejmě všichni neshodnou. Naproti tomu však nelze zpochybnit fakt, že fascinující budova, ve které se bar nachází, je nedílnou součástí historie Birminghamu.

Reklama

Výběr článků

Načítám