Hlavní obsah

Dívka je uvězněná v těle pětiletého chlapce, Mašinka Tomáš už ji nebaví

Novinky, Jakub Kynčl

Malý Brit Zach Avery žije ve svých pěti letech jako dívka už po dobu více než jednoho roku. S blonďatými copánky a šibalským úsměvem je mu prý více než jasné, že je ve skutečnosti dívka a nikoli chlapec. Poprvé začal odmítat klučičí život už ve svých třech letech, o rok později už pak bylo prý zcela jasno. Zach Avery je dívka uvězněná v klučičím těle.

Foto: Profimedia.cz

Zach sám sebe vnímá jako dívku.

Článek

Malému Zachovi byly tři roky, když poprvé začal odmítat žít jako chlapec. Pozvolna začal preferovat růžové šatičky a do svých vlasů si chtěl dávat nejrůznější pentle a stužky. Chlapec je jedním z nejmladších dětí ve Velké Británii a asi i na světě, které trpí poruchou pohlavní identity. Má však štěstí. Vstříc mu vycházejí nejen rodiče, ale i vedení školy. To změnilo tradiční rozdělení záchodů podle pohlaví na unisex.

Foto: Profimedia.cz

Malý Zach (vpravo) se svými rodiči a bratrem.

Lékařská diagnóza v loňském roce potvrdila, že chlapec opravdu trpí poruchou pohlavní identity, s čímž z lékařského hlediska nejde nic dělat. Podle matky Theresy Averyové (32) byl Zach "normální" malý chlapec, který miloval seriál Mašinka Tomáš. Na konci roku 2010 se však rozhodl, že chce začít žít jako dívka. Začal sledovat pořady pro malé dívky a oblékal se do holčičího oblečení.

"Jeden den za mnou přišel a řekl mi: 'Mami, jsem holčička.' Říkala jsem si, že jen prochází nějakým obdobím a nechala jsem to být. Potom to ale začalo být vážnější. Když ho někdo oslovil jako chlapce, tak se začal vztekat, rozbrečel se a z frustrace si chtěl uříznout své přirození," uvedla matka.

Foto: Profimedia.cz

Zach Avery ve svých čtyřech letech. Tehdy přišel v jeho životě zvrat.

Rodiče se nejdříve domnívali, že by chlapec mohl trpět formou autismu, ale lékaři u něj nakonec diagnostikovali jednoznačnou poruchu pohlavní identity.

"Lékaři nám to vysvětlili jasně. Ačkoliv má tělo chlapce, jeho mozek mu říká, že je dívka," dodala chlapcova matka.

Reklama

Výběr článků

Načítám