Hlavní obsah

V islandském jezeře natočili neznámého tvora, má jít o pradávnou příšeru

Novinky, Jakub Herzán

V islandském jezeře Lagarfjot údajně žije neznámé stvoření, první zmínky o něm prý pocházejí již z roku 1345, má měřit přes 15 metrů a místní obyvatelé je nazývají Lagarfljotsormurinn. Na internetu se objevil záznam zachycující tohoto legendárního tvora. Pravost snímku se prověřuje.

Toto video už bohužel nemůžeme přehrávat z důvodu vypršení internetové licence

BEZ KOMENTÁŘE: V islandském jezeře se objevila příšeraVideo: Reuters

 
Článek

Záhadný tvor na první pohled vypadá jako velký červ nebo had. Je tudíž naprosto odlišný od popisu další příšery, která údajně žije ve skotském jezeře Loch Ness. Amatérský kameraman Hjotor Kjerulf natočil stvoření 2. února, kterak proplouvá kusy ledu na zamrzlém jezeře. Ke snímkům, které poskytla také agentura Reuters, se samozřejmě vyjádřili experti z oblasti kryptozoologie, tedy vědy, která se zabývá zvířaty, o jejichž existenci nemáme důkazy.

„Dle mého názoru má zvíře na snímku až příliš robotický pohyb,“ vyjadřuje své pochyby o autenticitě Loren Coleman, ředitel Mezinárodního kryptozoologického muzea v Portlandu.

Podle něj je zatím nejdůvěryhodnější zpráva o existenci Lagarfljotsormurinn z roku 1998, kdy záhadného tvora měla spatřit skupina studentů a jejich učitel. Podle dalších teorií se jedná o hejno ryb nebo plovoucí síť. O tom, zda se opravdu jedná o záhadného tvora, či nikoliv, se tedy zatím jen spekuluje.

Další světoznámou příšeru natočil na jezeře Loch Ness v roce 1960 Tim Dinsdale, jeho záběry byly prohlášeny za pravé.

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám