Hlavní obsah

Temný lord Darth Vader požádal v Oděse o pozemek pro svou vesmírnou loď

Novinky, Jakub Kynčl

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Ukrajina baví svět. Když radnice v Oděse přiklepla pěti lidem exkluzivní pozemky u Černého moře zcela zdarma, o korupci se už nejen šeptalo. Jeden z místních obyvatel se rozhodl na podivné jednání radních upozornit ojedinělým způsobem. V kostýmu Darth Vadera z Hvězdných válek přišel na radnici požádat o pozemek zdarma, aby na něm mohl zanechat svou kosmickou loď.

Článek

"Jsem Darth Vader, pravá ruka kancléře Palpatina. Zaslechl jsem, že se tu v Oděse rozdávají pozemky a že administrativní pracovníci se společně se starostou přidali k Temné straně. Přišel jsem si pro svůj kus země, abych na něm mohl zanechat svou kosmickou loď," řekl Ukrajinec v kostýmu Darth Vadera na radnici.

Foto: Profimedia.cz

Darth Vader zdraví bezpečnostní pracovníky ukrajinské radnice.

Bezpečnostní pracovníci ho po chvíli nehraného zmatku odvedli do kanceláře, kde si oficiálně zažádal o pozemek. Podle ukrajinské legislativy má totiž každý občan právo na vlastnění pozemku o výměře 1000 metrů čtverečních. Právě v této souvislosti radnice věnovala pět velmi lukrativních pozemků skupině pěti osob. Pozemky přitom měly velmi vysokou tržní cenu.

Radnice už přiznala, že byl verdikt o rozdání těchto pozemků zdarma chybný, ale své rozhodnutí nezrušila, informoval zpravodajský server Dumskaya.net.

Foto: Profimedia.cz

Darth Vader ukazuje podanou žádost o přidělení pozemku pro svou kosmickou loď.

Do 30 dnů dostane rozhodnutí

Ukrajinec byl nakonec donucen předložit svůj pas a odložit helmu. Úřednice poté vyplnila s odmaskovaným mužem žádost o přidělení pozemku.

"Odpověď, zda obdržím, či neobdržím v Oděse pozemek, na kterém bych mohl přistát se svou kosmickou lodí, dostanu během 30 dnů. Domnívám se, že vše proběhne hladce, protože je starosta i se svými náměstky na Temné straně," prohlásil recesista.

Foto: Profimedia.cz

Darth Vader ukazuje podanou žádost o přidělení pozemku pro svou kosmickou loď.

"Žádost byla zaregistrována a bude zvážena," uvedla mluvčí starostova úřadu agentuře Reuters a dodala, že radnice není na Temné straně. "Jsme tu samá princezna Leia," dodala s úsměvem.

Fanoušci Star Wars: Nemá popálený obličej!

Video si mezi fanoušky filmové série Star Wars vysloužilo velký zájem. Zatímco jedna skupina ocenila dobré zpracování postavy včetně měniče hlasu a simulace nepřirozeného dýchání temného lorda, jiní pobaveně komentovali jiná fakta. Překvapilo je, že je Darth Vader pod maskou ve skutečnosti tak mladý, nemá popálený obličej a mluví ukrajinsky.

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám