Hlavní obsah

Rodiče malého Adolfa Hitlera přišli o všechny děti

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Flemington

Soud v New Jersey zbavil rodičovství Heatha a Deborah Campbellovy, kteří dali jednomu ze svých dětí jméno Adolf Hitler. Příběh se stal mediálně známým v roce 2009, kdy jedno cukrářství odmítlo na narozeninový dort pro tříletého chlapce napsat jméno nacistického vůdce a ozdobit jej svastikou. Tehdy sociální pracovníci následně odvedli do své péče všechny tři potomky manželů Campbellových. Soud teď tento krok potvrdil.

Článek

Soud nyní uznal, že rodiče dávající potomkům jména Adolf Hitler, JoyceLynn Aryan Nation a Honszlynn Hinler Jeannie nejsou schopni zajistit kvalitní péči a výchovu.

Campbellovi se ale proti rozhodnutí odvolali a obvinili soud z předpojatosti, když soudce přiznal, že důvodem odebrání do péče je pouze povaha jmen.

„Soud a pracovníci sociální péče nám řekli, že nemají žádné důkazy o týrání či zneužívání dětí a že jediným důvodem byla jména. Děti nám vzali jen kvůli jménům,“ tvrdí Heath Campbell.

Rodiče uznávají, že jsou jména rasistická a souvisejí s osobami šířícími nenávist a zlo, ale věří, že jako Američané mají svobodné právo dávat dětem jakákoli jména.

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám