Hlavní obsah

Číňan chytil holýma rukama včelí roj

Novinky, Jakub Kynčl

Až se bude tento příběh v čínské provincii Jün-nan povídat za několik desítek let, jistě v něm nebudou chybět slova jako hrdina, hrozba smrti či zachránce. Než ale vše dospěje do této fáze, možná vás případ, který se udál v tamějším městě Kuang-nan, pobaví. Jeden lékař tam přišel do ulice, kterou ovládly včely. Neváhal a bez jakéhokoli ochranného oblečení se pustil do protiútoku.

Toto video už bohužel nemůžeme přehrávat z důvodu vypršení internetové licence

BEZ KOMENTÁŘE: Čínský lékař chytil včelí roj holýma rukamaVideo: Reuters

 
Článek

Lékař Liou Jung vskutku nepostrádá rysy hrdiny. Když viděl, že je ulice plná rozzuřených včel, bez většího rozmyslu vyrazil včely odchytit, aby nikoho nezranily. Do ruky vzal lepenkovou krabici a jen doufal, že se vše podaří.

"Bál jsem se, že včely pobodají kolemjdoucí, a tak jsem přemístil jejich hnízdo do krabice a postupně se jich tam většina slétla," uvedl lékař, který se jinak živí léčením kožních obtíží.

Odvážná metoda nakonec zafungovala. Krabici držel bez hnutí a během několika minut se v ní shromáždila naprostá většina neklidných včel. Ostatní lidé jeho počínání pouze vystrašeně sledovali, přičemž někteří z místa raději utekli, ve strachu, aby nepřišli k újmě na zdraví.

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám