Hlavní obsah

Norský artista Ronningsbakken riskoval život při extrémně nebezpečném čísle

Novinky, Tereza Seidlová
Tai´an

Při pohledu na další nebezpečnou show známého norského artisty Eskila Ronningsbakkena se tají dech. V neděli ráno si nechal odvážlivec postavit plošinu na vrcholu posvátné hory Tchaj (Tchaj-šan) ve východní části čínské provincie Šan-tung. Na dřevěné desce pak předvedl několik nebezpečných artistických čísel, ze kterých běhá mráz po zádech.

Toto video už bohužel nemůžeme přehrávat z důvodu vypršení internetové licence

BEZ KOMENTÁŘE: Při pohledu na Ronningsbakkenovu artistickou show se tají dechVideo: Reuters

 
Článek

Balancování na kole, stojka na opěradlech židle, stoj na visuté hrazdě bez držení nebo balancování na sloupu židlí. Už samotné artistické figury vypadají dost náročně. Nor šel ale ještě dál a pustil se do nich nad hlubokou propastí. A navíc na provizorní plošině 3,5 metru široké a 6 metrů dlouhé.

To vše navíc Ronningsbakken prováděl bez jištění a bez asistence záchranářů na místě. Po svém vystoupení prohlásil, že byl z počátku velmi nervózní, v momentě, kdy ale začal artistické kusy předvádět, šla nervozita i strach stranou.

„Na začátku jsem se bál hlavně balancování na kole, je pro mě totiž nové, dostal jsem ho teprve včera, měl jsem tudíž dost málo času si na něj zvyknout. Když mi ale trik s kolem vyšel, naprosto mě to uklidnilo a já už necítil žádnou nervozitu,“ řekl hazardér agentuře Reuters.

Jednatřicetiletý Ronningsbakken není mezi artisty rozhodně žádným nováčkem, ve světě proslul zejména balancováním na židlích stojících na střechách vysokých budov nebo vrcholech hor. Mezi jeho známé kousky patří například i balancování na visuté hrazdě připevněné k letícímu balonu.

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám