Hlavní obsah

Světoznámý kuchař Gordon Ramsay snědl tlukoucí hadí srdce

Novinky, Jakub Kynčl

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Ho Chi Minhovo město

Respektovat asijskou stravovací kulturu není nic pro slabé nátury. Přesvědčil se o tom i světoznámý britský kuchař Gordon Ramsay. Ten při natáčení dokumentárního seriálu Gordon's Great Escape navštívil mimo jiné Vietnam, kde stoloval s místními. U stolu pozřel také stále ještě bijící srdce hada, čímž si proti sobě ale poštval evropské ochránce zvířat.

Článek

Nedá se říci, že by Gordon Ramsay předvedl něco podobného úplně poprvé. Jednou už totiž snědl syrové srdce papuchalka chocholatého. Tentokrát však zašel o kus dál. V rámci svého pořadu, který má za cíl objevovat kulinářské krásy exotických míst, snědl ještě bijící srdce hada čerstvě vyříznuté z těla. To mu u stolu umístili do sklenky s kořalkou a on směs následně vypil.

Hadí srdce je ve Vietnamu považováno za delikatesu, která by měla mít kladný vliv na sexuální potenci. Kuchař nejdříve hada u stolu zaživa rozpáral a poté vyřízl srdce, které populárnímu kuchaři naservíroval. Srdce bije ještě několik minut po vyříznutí z těla, což údajně může člověk jasně cítit, když jej polyká.

"Z pomyšlení na to, že bych měl tohle sníst, se mi zvedá žaludek," procedil Ramsay skrz zuby, ale místní laskominu nakonec s nechutí snědl.

"Gordon Ramsay je v tomto případě jednoznačně spolupachatelem v činu týrání zvířete. Jde o něco, co by bylo ve Velké Británii zločinem. Hadi mohou cítit bolest jako jakékoliv jiné zvíře a neexistuje pro to omluva. Jeho macho chování a vystupování je společně s touto nechutnou scénou důkazem toho, že je nejistý ohledně své mužnosti," uvedl ředitel organizace na ochranu zvířat Animal Aid Andrew Tyler.

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám