Hlavní obsah

V newyorské zoo hledají prudce jedovatou egyptskou kobru

– New York
Novinky, Jakub Kynčl

Jedovatá egyptská kobra se jakoby vypařila z pavilónu plazů v newyorské zoologické zahradě v Bronxu. Celý pavilón byl uzavřen a ošetřovatelé se snaží plaza urychleně najít. Věří, že se nebezpečné kobře nepodařilo z pavilónu nějakým záhadným způsobem uniknout. Obyvatele New Yorku však jejich ujištění ani trochu neuklidnilo.

Foto: Profimedia.cz

Egyptská kobra

Článek

Kobře se povedlo neznámým způsobem dostat ze svého terária a celý pavilón plazů tak musel být na neurčito uzavřen. Samice kobry je podle ředitele zoologické zahrady dlouhá přes 50 centimetrů. Zmizet se jí povedlo prý už v pátek.

Podle zaměstnanců zoologické zahrady je dost dobře možné, že kobru neobjeví po dlouhé týdny a budou muset čekat, až se ze svého bezpečného úkrytu sama připlazí.

"Problémem je to, že samička měří 50 centimetrů, je velmi tenká a je jí pouze několik měsíců. Váží tedy zatím jen něco okolo 80 gramů. Je tedy více než pravděpodobné, že neměla velký problém nalézt si v budově místo, kde ji bude velmi obtížné najít. Může to trvat dny či i týdny," uvedl ředitel zoo Jim Breheny ve svém prohlášení.

Ředitel zoo: pod postele se dívat nemusíte

Extrémně komplexní prostředí budovy vhodné právě pro plazy navíc kobře nahrává. "V tento moment je to jako rybaření, nahodíte a čekáte. Naší nejlepší strategií je nyní trpělivost," dodal Breheny, který ujistil ve svém prohlášení občany New Yorku, že se nemusí ve svých bytech začít dívat pod postele.

"Zůstáváme přesvědčení, že je had i nadále v pavilónu plazů. Na základě našich znalostí týkajících se chování plazů víme, že hledají menší prostory a necítí se dobře v odkrytých otevřených místech. Kobra by tedy měla stále být v nyní neveřejné izolované oblasti uvnitř budovy," uvedl Breheny v tiskové zprávě.

Reklama

Výběr článků

Načítám