Hlavní obsah

Sedmdesátiletá Indka sní denně dva kilogramy písku

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Lakhnaú

Sedmdesátiletá Indka jménem Krišnavátí má zvláštní obsesi, denně sní alespoň dva kilogramy písku. A přestože to dělá už čtyři desítky roků, je zcela zdravá a bez zvláštních potíží. Podle vyšetření nemá vůbec žádné zažívací potíže, její žaludek, střeva a další orgány jsou zcela v pořádku.

Článek

„Jím písek posledních čtyřicet let. Je to můj zlozvyk a nemám s ním žádné problémy,“ tvrdí Krišnavátí. Celá rodina se roky obávala, že Indku zlozvyk brzy přivede do hrobu. Teď jsou ale na její pískové hody zvyklí, protože ani po čtyřiceti letech nemá zdravotní potíže.

„V naší zemi považujeme vše neobvyklé za zázrak. Ale v tomto případě se nejedná o žádný zázrak. Je to dobře zdokumentováno a popsáno v lékařských knihách. Učí se to na lékařských školách. Tato žena to dělá více než třicet let a zcela jasně se jedná o psychickou poruchu, měla by být léčena psychiatrem,“ tvrdí doktor Anurag Dixit z Bombaje s tím, že dotyčná trpí mezi lékaři známým syndromem pica, kdy člověk konzumuje jinak nepoživatelné substance.

Reklama

Výběr článků

Načítám