Hlavní obsah

Dan Hůlka si zadělával na infarkt

Novinky, Karen Mchitarjan

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Praha

Jeden z nejobsazovanějších českých muzikálových herců Daniel Hůlka má za sebou premiéru dlouho očekávaného muzikálu Kat Mydlář. Kvůli vlastní nerozvážnosti dostal zápal plic a málem se premiéry nezúčastnil. Během jednoho měsíce totiž přechodil třikrát chřipku, a málem si tak zadělal na infarkt.

Článek

Máte za sebou premiéru Kata Mydláře. Jaké jsou pocity?

Mám velkou radost, protože diváci reagovali velice pozitivně. Dávali dost najevo, že se jim to líbí a jsou spokojení.

Před premiérou jste byl dost nemocný. Jak jste na tom nyní?

Teď je to naštěstí už lepší. Musím ale přiznat, že jsem ještě žádnou inscenaci nedělal s takovými zdravotními komplikacemi. V prosinci jsem asi třikrát přechodil chřipku, dostal jsem zápal plic. Přes nový rok jsem se vyléčil a jak jsme začali v lednu zkoušet, zase se mi to vrátilo. Neustále jsem do sebe cpal antibiotika. Naštěstí to vše povolilo a teď mám akorát rýmu, což je normální.

Byla to prasečí chřipka?

Byla to normální chřipka, ale jak jsem to já blb přechodil, tak se z toho stala hustá záležitost. Pan doktor mi říkal, že mám zapojit mozek a začít přemýšlet. Z toho zápalu plic můžou být velké komplikace, co se týká i srdce. Měl jsem dokonce na Silvestra jet na moře, a místo toho jsem ležel doma v posteli.

Máte problémy i se zády. Jak jsou na tom?

Musím to zaklepat, ale naštěstí jsou v pořádku.

Vraťme se ke Katu Mydlářovi. Která část vám nejvíc sedí?

Já to nemám takhle rozdělené. Když mám roli, tak stavím celek. Musí to být oblouk, který je nějakým způsobem spojený. Musí to prostě fungovat. Ty emoce mé postavy narůstají. Když se na začátku Dorotka vdává, tak nemůžu ze sebe chrlit tolik emocí, jako když ji upaluju. Emotivní vrchol je, když zjistím, kdo za to může. Pak dojde k obvinění a zabití Žofie. A nejzlejší a nejkrutější část je oběšení Bětušky.

Vás si spoustu lidí spojuje s Draculou. Doufáte, že se to touto na první pohled podobnou roli prolomí?

Mně to vůbec nevadí, že mě lidi spojují s Draculou. Měl jsem období, kdy jsem byl tak neskromný, že jsem se toho chtěl zbavit. Tvrdil jsem, že nejsem jenom Dracula. Po letech, když se ten muzikál vrátil, jsem zjistil, že to byla velká nepokora. Být spojovaný s tímto muzikálem je úžasný. Nestydím se za to a vůbec mi to nevadí. Myslím si ale, že Mydlář je první role, která se k tomu tím emotivním prožitkem blíží. Každá ta postava je sice jiná, ale je tam podobný emotivní rozsah. A i pěvecká náročnost se dá porovnat.

A co se vám hraje lépe?

To se těžko hodnotí. Když něco hraju, tak se do toho musím maximálně vcítit. Já nejsem technický herec, já hraju tak, že to prožívám. Takže teď jsem Mydlář.

Reklama

Výběr článků

Načítám