Hlavní obsah

Lvi během cirkusového představení zaútočili na krotitele, diváci šíleli

Novinky, Dagmar Plecháčová

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Lvov

Videozáznam, na kterém lvi napadli svého krotitele, se podařilo natočit americké rodině, která navštívila cirkus ve městě Lvov na západě Ukrajiny. Ta spolu s dalšími stovkami diváků s obavami sledovala drama odehrávající se mezi lvy a několika krotiteli, kteří se snažili pomoci svému kolegovi a rozzuřená zvířata od něj kovovými tyčemi odehnat.

Článek

Krotitel Olexij Pinko rozdráždil nejprve jednoho lva, když se jej pokoušel přimět k předvedení naučeného povelu, k útoku se však poté přidal i druhý lev, který se Pinkovi zakousl do paže.

Diváci, z nichž někteří byli pouhé tři metry od manéže, křičeli hrůzou a hromadně se snažili dostat ven ze šapitó. Provozovatelé vzali nakonec hadici s vodou, kterou po zvířatech vydatně stříkali.

Žena utíkala ven, manžel natáčel

„Popadla jsem svou dceru a snažila se utéct, protože jsem si myslela, že se ti lvi dostanou ven z manéže,“ uvedla Masha Shepherdová, zatímco její manžel Douglas incident zaznamenával na kameru.

Napadenému krotiteli se nakonec podařilo uniknout, i když bylo vidět, že kulhá a z levé paže mu teče krev. Později byl hospitalizován, přičemž jeho zdravotní stav je podle lékařů nyní stabilní.

Reklama

Výběr článků

Načítám