Hlavní obsah

Fena se ujala čtyř vzácných bílých tygřat, jejich matka je opustila

Novinky, Dagmar Plecháčová

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Wej-chaj

Roli adoptivní mámy čtyř malých bílých tygřat zastala se vší ctí fenka, která je přijala za vlastní ke svým dvěma štěňatům. Tygřice svá mláďata opustila. Vzácná tygřata jsou teď spolu s fenou v rezervaci na východě čínské provincie Šan-tung ve městě Wej-chaj.

Článek

Fenka si přitom svá nevlastní mláďata pořádně hýčká. Čtyřčata tygrů bílých patří ve skutečnosti k tygrům bengálským, srst mají však zbarvenou do bíla s tmavými pruhy. Tygřata se narodila v rezervaci pro divoká zvířata ve městě Sisiak-chou a jsou vzácná nejen svým zbarvením, ale i tím, že se jich během jednoho vrhu narodilo tolik. Na svět se podaří většinou přivést jen jedno nebo dvě mláďata.

Právě to také mohlo být důvodem, proč tygřice své mladé opustila. Pudově mohla cítit, že tak velkou smečku by sama nemusela uživit. Tygřici se navíc podařilo porodit tři bílá tygřata s pruhy a jednoho čistě bílého bez pruhů, kterému se také říká sněžný.

Zaměstnanci rezervace se nyní starají o blaho nejen nových přírůstků, ale i fenky, která spolu s tygříky kojí i svá dvě štěňata. Všech šest mláďat spolu nyní spí i sají mléko a chovají se prý jako bratři a sestry.

Takzvaní sněžní tygři jsou přitom ještě daleko vzácnější než tygři bílí, jsou bez pruhů a mají modré oči. Na světě jich žije pouze okolo 200 kusů.

Reklama

Výběr článků

Načítám