Hlavní obsah

Hasiči sundavali ze stromu kočku i jejího majitele, který ji zachraňoval

Novinky, Dagmar Plecháčová

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Leatherhead

K uvíznutým kočkám na stromech vyjíždí američtí či britští hasiči poměrně často, ale aby zároveň museli zachraňovat i jejich majitele, to je spíš kuriozita. Mike Wall z anglického Leatherhead přecenil své síly, když se svou kočku snažil snést dolů ze stromu. Ve výšce devíti metrů nad zemí se zasekli tak nešťastně, že bez cizí pomoci by se zřejmě neobešli.

Foto: Profimedia.cz

I domácí kočky v sobě někdy probudí své pudy a vyšplhají na strom. S cestou dolů si však občas nevědí rady. Ilustrační foto

Článek

Wall šplhal po žebříku za svou šestiletou mainskou mývalí kočkou Jadis, když zjistil, že zpáteční cesta dolů nebude tak snadná, jak se domníval. Po nějaké době se proto s manželkou Chris Wallovou domluvili, že bude bezpečnější přivolat pomoc.

„Mike nebyl zrovna nadšený. Na stromě čekal asi 40 minut, takže ho to určitě vysílilo. Sousedé ale byli úžasní a když mi hasiči manžela dostali na zem, propukla jsem v pláč,“ řekla k události Wallová.

„Neměla jsem žádné dobré víno, tak jsem jim dala pytel kočičích sušenek jako malé poděkování, protože jeden z hasičů měl také kočku,“ dodala. Požární služba z hrabství Surrey však potvrdila, že celý zásah byl opravdu dost neobvyklý.

Reklama

Výběr článků

Načítám