Hlavní obsah

Největší králík na světě měří 130 centimetrů a váží přes 22 kilogramů

– Worcester
Novinky, Jakub Kynčl

Od čumáčku k ocásku má 130 centimetrů a ukazatel váhy se zastavuje až na 22 kilogramech. Tedy zatím. Králík Darius v tomto měsíci překonal rekordní parametry své matky a stal se největším králíkem na světě. A co víc, stále ještě roste.

Článek

Darius teprve nedávno oslavil jeden rok a jeho chovatelka Annette Edwardsová očekává, že králík ještě vyroste a přibere několik kilogramů. To je velmi dobrá zpráva pro zelináře. Darius, celým jménem Sir King Darius, už nyní konzumuje denně 12 mrkví, šest jablek a dva hlávkové saláty.

Svou matku Alici už o několik centimetrů přerostl, zatím ale váží stejně. Podle jeho majitelky bude však růst ještě nejméně půl roku, teprve pak by měl dosáhnout své maximální velikosti.

"Je to opravdu krásné monstrum. Stále má jiskru v oku a přemýšlí, co by vyvedl. Děsivé je, že stále roste, takže až dosáhne maximální velikosti, tak bude opravdu obrovský. Lidé se mě ptají, jaké mám tajemství - proč ti králíci dorůstají do takových velikostí. Ale já žádné nemám, jen o ně dobře pečuji," uvedla Annette Edwardsová.

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám