Hlavní obsah

Žralok v akváriu provedl samičce císařský řez

Novinky, Jakub Kynčl

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Auckland

Veterináři na Novém Zélandu nemohli uvěřit vlastním očím, když spatřili, jak žralok provádí těhotné samičce doslova císařský řez. Z řezné rány samičky začali po malé chvíli vyplouvat čtyři malí žraloci.

Toto video už bohužel nemůžeme přehrávat z důvodu vypršení internetové licence

Žralok provedl samičce císařský řezVideo: Reuters

 
Článek

Veterináři v podvodním světě Kelly Tarlton's v Aucklandu přispěchali k akváriu poté, co se k nim dostala informace, že se dva žraloci vzájemně napadli. Když dorazili na místo, tak spolu se dvěma žraloky plavali v akváriu další čtyři žraločí mláďata. Podivovali se zejména vzhledem k tomu, že netušili, že je samička těhotná.

"Stává se docela často, že se žraloci nějak napadnou. Ale tentokrát mířila rána netypicky ze strany, byla hluboká a vzhledem k tomu, že byla samička těhotná, tak šlo o takový amatérský císařský řez," uvedla zaměstnankyně akvária Fiona Daviesová.

Žraločí mláďata musela být převzata do umělé péče a byla přemístěna do samostatné malé nádrže. K matce budou připuštěna až poté, co dosáhnou větší velikosti, která je běžná při porodu. To bude zhruba za měsíc a půl.

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám