Hlavní obsah

Drogový boss zatopil dvěma milióny dolarů v hotovosti

– Bogotá

Někdo si zapaluje dolarovými bankovkami doutník, ale někdejší drogový boss Pablo Escobar spálil celé dva milióny dolarů v hotovosti. Nepřipaloval však členům své zločinecké organizace tabákové výrobky, ale bankovkami "topil", aby jeho dceři nebyla zima. Momentky ze života prozradil na svého otce Sebastián Marroquín, který žije s rodinou v Argentině, napsal v úterý španělský deník El Mundo.

Článek

Dvoumiliónový táborák podpálil Pablo Escobar Gaviria v době, kdy se ukrýval na statku v horách, jež obklopují město Medellín. Lidé v jeho doprovodu trpěli zimou i hladem, jelikož neměli žádné zásoby. A nejvíc zima sužovala Escobarovu dceru Manuelu.

Juan Pablo Escobar Henao žije již přes 15 let legálně v Argentině, ale rodinné jméno nepoužívá - změnil je na Sebastiána Marroquína. Se vzpomínkami na otce se svěřil kolumbijskému časopisu Don Juan. Jedním z neměnných zvyků jeho otce prý bylo sledování televizního zpravodajství a také čtení veškerých tiskovin, jež mohl sehnat.

"Nezáleželo na nebezpečnosti situace, v jaké se nacházel. Každé ráno četl všechny kolumbijské noviny. V poledne a večer usedal před televizi a sledoval zprávy. Nikdy neřekl ani slovo. Sledoval, někdy si udělal poznámku, a když zprávy skončily, prostě televizi vypnul."

Zabit při útěku

Pro Escobara se posléze také stala posedlostí ochrana jeho manželky Maríe Victorie Henaové a jejich dvou dětí poté, co při atentátu téměř přišly o život. Kokainový boss měl v Medellínu řadu úkrytů a kdykoli jeho rodina dorazila do jednoho z těchto úkrytů, řekl jim, aby ho prošli, a pokud by byl někdo schopen zjistit, kde jsou, okamžitě to místo opouštěli.

Obávaný vůdce kokainového kartelu byl zabit v prosinci 1993 na střeše jednoho domů v Medellínu, když chtěl uniknout z policejního obklíčení.

Reklama

Výběr článků

Načítám