Hlavní obsah

Daniel Landa se jede s Janem Kočkou potápět mezi lidožravé žraloky

Novinky, Gabriela Wolfová
Praha

Zpěvák Daniel Landa se již za necelé dva týdny odlétá potápět do Afriky. Jeho snem je se tváří v tvář setkat s lidožravým žralokem. Zatímco většina lidí doufá, že ho v životě nepotká, Landa jde nebezpečí naproti.

Článek

Se sdružením Dračí jezdci apnea odlétá již 9. listopadu do Johanessburgu a odtud místním letem do míst, kde je největší výskyt  žraloků tygřích. "Nejde o klasické potápění, ale o potápění na nádech, takzvané apnea," říká milovník adrenalinu Daniel Landa.

"Sdílet se žralokem tygřím prostor, pokorně se sklonit před jednou z nejmocnějších bytostí v oceánu, to je můj sen. Zajímá mě jak se budu chovat, jestli budu nervózní, zda to je pocit jako při rallye nebo třeba při bouračce," přemýšlí zpěvák a skladatel. 

S Landou letí Jan Kočka

Mezi dračími jezdci není jen Landa, do Afriky jede také podnikatel Jan Kočka, jehož bratr Václav byl před rokem na křtu knihy Jiřího Paroubka zastřelen. "Nejsme sebevrazi, ale dobrodruzi. Samozřejmě jsem chtěl garanci, že to jde absolvovat bez úhony, když se člověk bude chovat tak jak má. Samozřejmě může dojít k nešťastné náhodě, ale to je i u stavění baráku," vysvětlil pro Stream.cz Landa.

Od instruktora dostali Dračí jezdci pokyny, jak se při setkání se žralokem chovat. "Když k vám připlave žralok a bude vás chtít sníst,  trošku ho odstrčte. Pokud na něj nedosáhnete, tak ho nakopněte. Tak nás to učil instruktor," dodal Landa.

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám