Hlavní obsah

Děti prý umlátily záhadného tvora, tzv. montaucké monstrum

Novinky, Jakub Kynčl

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Cerro Azul

Záhadný živočich, který byl umlácen k smrti skupinou teenagerů v Panamě je na internetu předmětem obrovského množství spekulací. Bestie je bez ochlupení či jakékoliv srsti, má jakoby gumové tělo a nese mnoho společných znaků s tzv. montauckým monstrem, což je dosud neidentifikované zvíře, jehož tělo bylo loni nalezeno na pláži v New Yorku.

Článek

Podle panamského zpravodajství zahlédla skupina hrajících si teenagerů u města Cerro Azul severně od Panama City toto záhadné stvoření, jak vylézá z jeskyně. Když se živočich začal blížit, chopila se mládež klacků a zvíře napadla. Když po útoku nejevilo známky života, hodili ho do nádrže s vodou.

Skupina se později na místo činu vrátila, aby mrtvé tělo živočicha vyfotografovala. Jejich fotografie byly později umístěny na stránky středoamerické televizní stanice Telemetro.

Mnoho zoologů tvrdí, že vzhledem k hákovitým drápům by mohlo jít jednoduše o lenochoda, který přišel o srst. Dalších výkladů je zatím mnoho, ale jasněji by mohlo být až poté, co se tělo dostane do laboratoří.

Stále je však možné, že se ukáže, že je nález stvoření jen podvrhem. Ještě pravděpodobnější pak je, že mohlo jít o zvíře trpící nějakou podivnou mutací. 

Reklama

Výběr článků

Načítám