Hlavní obsah

Pravé důvody, proč ženy provozují sex: zabíjení nudy, soucit a boj s migrénou

Novinky, Jakub Kynčl

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Londýn

V Británii jde do obchodů nová kniha, která vyvolává řadu diskuzí a setkává se jak s kladnými, tak i velmi negativními a odmítavými reakcemi. Publikace Why Women Have Sex (Proč ženy souloží) autorů Davida Busse a Cindy Mestonové dává značně neromantický náhled na to, proč se někdy ženy rozhodnou pro milování s mužem.

Foto: Profimedia.cz

Ženu může k chuti po intimních chvilkách přimět všelicos.

Článek

Kniha uvádí celkem 200 důvodů, proč ženy provozují sex s muži. U řady z nich by přitom byla většina žen raději, kdyby nebyly nikdy vysloveny nahlas. Někdy může jít o pouhou nudu, jindy proto, aby ustaly hádky či aby se zkusily zbavit migrény a nezřídka i třeba jako poděkování za luxusní večeři.

"Náš výzkum ukázal, že zatímco většina mužů shledává většinu žen aspoň něčím sexuálně atraktivní, většina žen naproti tomu neshledává většinu mužů sexuálně atraktivními vůbec," uvádí autoři, kteří jsou oba profesory psychologie na texaské univerzitě.

Chtěly si vylepšit sexuální dovednosti

Výzkumu se zúčastnilo celkem 1006 žen, které poskytly mnoho překvapivých odpovědí. Jedna třeba tvrdila, že to udělala pro spirituální zážitek, jelikož sex je prý prostředek pro nejbližší kontakt s Bohem. Mnoho dalších pak uvedlo, že pro ně sex funguje jako lék na migrénu.

Objevily se také ženy, které šly s mužem do postele jen proto, aby si vylepšily své sexuální dovednosti. Několik žen se pak k sexu uvolilo proto, aby měly čistší pleť.

Neuvěřitelných 84 procent žen přiznalo, že si sexem zajišťují klidný partnerský život či se tím snaží přimět své partnery k tomu, aby vykonali nějaké domácí práce.

Sex z nudy

V dotaznících se také objevovaly odpovědi, že se ženy rozhodly k sexu z nudy, aby nějak zabily volné chvíle. Další se přiznala, že souložila s několika muži jen proto, že jí jich bylo líto.

A aby toho nebylo málo, podle jedné otázky autorů každá desátá žena přiznala, že měla sexuální vztah jakousi výměnou za luxusní večeři či nějaký dáreček. Objevily se tak odpovědi: "Zaplatil mi úžasnou večeři", "Utratil za mě už z počátku hodně peněz", "Dal mi hodně brzy hezké dárečky" či "Ukázal mi velmi extravagantní životní styl".

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám